Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΕΙΡΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ


Κομοτηνή: Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα που διέπραττε ληστείες


Ειδικότερα συνελήφθησαν ένας 17χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο Έλληνες, ηλικίας 23 και 15 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται συνολικά σε τέσσερις ληστείες.

Οι δυο από αυτούς, επιβαίνοντας σε κλεμμένες μοτοσικλέτες και φορώντας κουκούλες full face, με την απειλή πιστολιών (ρέπλικα) διέπραξαν τις εξής ληστείες στην περιοχή Κομοτηνής: Ακινητοποίησαν τρεις 19χρονους και με την απειλή των όπλων, τους πήραν 105 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια απειλώντας μια 21χρονη της άρπαξαν 50 ευρώ και λίγο αργότερα, με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν από μια 19χρονη 20 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο.

Τέλος, οι δυο 23χρονοι δράστες μετέβησαν σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη, και με την απειλή των όπλων μπήκαν στην ρεσεψιόν και άρπαξαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το κινητό τηλέφωνο ενός 35χρονου υπαλλήλου.

Κατόπιν εγκατέλειψαν τις δυο μοτοσικλέτες (που ήταν κλεμμένες) και αφού τις έβαλαν πυρκαγιά, προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση με συνέπεια σταδιακά να συλληφθούν όλοι οι δράστες ενώ ταυτόχρονα βρέθηκαν τα κλοπιμαία και το αυτοκίνητο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και του εμπρησμού, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο εμπλοκής των τεσσάρων νεαρών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου