Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ



Δεσμεύονται ακίνητα της πρώην συζύγου του Α.Τσοχατζόπουλου

Σε δέσμευση δύο ακινήτων της πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους πριν λίγες ημέρες για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος, προχώρησε ο ανακριτής της υπόθεσης. Με διάταξή του ο Γαβρ. Μαλλής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η Γκούντρουν Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο.
Η κα Μολντενάουερ κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, που έχει ως πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγο της, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργος Σαχπατζίδη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται άμεσα να αποστείλουν στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας στην Κύπρο, καθώς οι κυπριακές αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία για τον Κύπριο πρώην Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ (Αl Zayad Fouad).
Τα ονόματα των δύο κυπρίων υπηκόων εμπλέκονται στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των «ωφελημάτων», τα οποία φέρεται να έλαβε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Ο Κύπριος πρώην υπουργός ενεπλάκη σε διακίνηση παράνομου χρήματος στη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο δε Φουάντ έχει εντοπιστεί από λογαριασμούς που του ανήκουν και από τους οποίους εμφανίζονται να «φεύγουν» εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - κατά την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου