Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ

Χαμηλότερο IQ έχουν τα παιδιά που μεγαλώνουν με φαστ φουντ υποστηρίζει νέα έρευν 


Χαμηλότερο IQ έχουν τα παιδιά που μεγαλώνουν με φαστ φουντ υποστηρίζει νέα έρευνα


Σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν από πρόσφατη βρετανική έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με φαστ φουντ (χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες κλπ) εν τέλει έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από εκείνα που μεγαλώνουν με φρέσκο σπιτικό φαγητό.
Οι επιστήμονες από το Κολέγιο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου μελέτησαν 4.000 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών και διαπίστωσαν ότι η διατροφή στις τρυφερές ηλικίες μπορεί να επηρεάσει την νοητική ικανότητα και ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, οι γονείς με υψηλότερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση έδιναν πιο συχνά στα παιδιά τους γεύματα παρασκευασμένα με φρέσκα συστατικά, γεγονός που επηρέαζε θετικά το IQ των παιδιών τους. Αντιθέτως, οικογένειες χαμηλότερης κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης τάϊζαν τα παιδιά τους με πρόχειρο φαγητό και αυτά σημείωσαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης.
«Η κοινή λογική υπαγορεύει πως ό,τι τρώει ένα παιδί επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, αλλά οι έως τώρα μελέτες επικεντρώνονταν στις επιδράσεις συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων στον δείκτη νοημοσύνης, και όχι στο είδος των γευμάτων», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σόφι φον Σταμ
«Τα ευρήματά μας παρέχουν ισχυρές ενδείξεις, οι οποίες υποστηρίζουν τις εκστρατείες για μείωση της κατανάλωσης πρόχειρων φαγητών από τα μικρά παιδιά» συμπληρώνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου