Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ

Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών στη Θεσσαλονίκη





Εξαρθρώθηκε σπείρα παραχαρακτών στη Θεσσαλονίκη

Σπείρα κατασκευής και διακίνησης παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν συνολικά πέντε Πακιστανοί υπήκοοι, ηλικίας 21 έως 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Οι δράστες κατά το τελευταίους δύο μήνες πραγματοποιούσαν συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία παρασκεύαζαν οι ίδιοι, αγοράζοντας προϊόντα μικρής αξίας. Τα γνήσια χαρτονομίσματα που εισέπρατταν κατά τις συναλλαγές τους τα κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Η δράση τους αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία καταστηματαρχών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου μέλος του συγκεκριμένου κυκλώματος επιχείρησε να κάνει συναλλαγή με χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας. Από τη σύλληψη του, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη και των υπολοίπων μελών της σπείρας.
Μέχρι στιγμής κατασχέθηκαν εικοσιένα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ένας εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένος από τις αρχές για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διακίνηση λαθρομεταναστών, κατοχή ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται και για μία ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου