Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ




 




 





Οίκος "εποχής" Σούλα και... Βουκεφάλας! 


Ενα θρυλικό, στον θεσσαλικό κάμπο, «σπίτι» έγινε χορηγός μιας ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Οι παίκτες φόρεσαν με ενθουσιασμό τις νέες ροζ φανέλες τους και ξεκίνησαν προπόνηση.
Οι ποδοσφαιριστές του Βουκεφάλα Λάρισας, μιας άσημης ερασιτεχνικής ομάδας της επαρχίας, βγήκαν στην προπόνηση φορώντας φανέλες με χορηγό έναν οίκο ανοχής: το θρυλικό στον θεσσαλικό κάμπο «σπίτι» της κυρίας Σούλας, όπως ονομάζεται η ιδιοκτήτριά του.
Οι φανέλες ήταν χρώματος ροζ, σαν κι αυτές που φορά καμιά φορά στους εκτός έδρας αγώνες η Μπαρτσελόνα, όμως στο στήθος, κάτω από το έμβλημα της ομάδας, υπήρχε το λογότυπο του «σπιτιού»: «Οίκος εποχής Σούλα» έγραφε (και όχι «ανοχής»).Οι παίκτες δέχθηκαν τη χορηγία με ενθουσιασμό, καθώς, όπως λένε, χωρίς αυτήν η ομάδα δεν θα έβρισκε χρήματα για να συμμετάσχει στο φετινό τοπικό πρωτάθλημα. Στην προπόνηση αστειεύονταν, λέγοντας ότι θα σκοράρουν στο εξής «με τον ρυθμό ερωτικού παρτενέρ σε ταινία πορνό», ενώ όταν χάνουν, θα έχουν τη δικαιολογία ότι η ομάδα τους είναι απλώς... ένας οίκος ανοχής ή ενοχής. Και στην τοπική Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στα μέσα ενημέρωσης και στο Διαδίκτυο, πρόκειται να γίνει έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να κριθεί αν η ροζ χορηγία στη φανέλα του Βουκεφάλα «προσβάλλει το αθλητικό ιδεώδες» ή όχι.
Στον καιρό της κρίσης, μια επαρχιακή ομάδα της Λάρισας τύπωσε στη φανέλα της τη χορηγία ενός οίκου ανοχής. Και προπονείται για τον πρώτη αγώνα με τις νέες φανέλες στον τοπικό πρωτάθλημα.
«Είναι μια απολύτως νόμιμη χορηγία από μία σύγχρονη επιχείρηση, που πληρώνει φόρους, κόβει αποδείξεις και δεν χρωστά σε κανέναν. Ανέλαβα την ομάδα πριν από τρία χρόνια κι έχω βάλει από την τσέπη μου 15.000 ευρώ. Δεν είχαμε καμία βοήθεια από την ΕΠΟ ή τον ΟΠΑΠ και επιπλέον, λόγω κρίσης, καμία εταιρεία δεν μας έδινε χορηγία ή διαφήμιση» λέει ο 29χρονος πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Ματζιόλας.
Οι άνθρωποι του Βουκεφάλα στη Λάρισα θεωρούν υποκριτικές τις ενστάσεις όσων θέτουν ζήτημα προσβολής του αθλητικού ιδεώδους από τη χορηγία της Σούλας. Ο σχετικός κανονισμός θεωρητικά απαγορεύει την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ και τον τζόγο. «Κρατικές επιχορηγήσεις, όμως, δίνονται σε προέδρους ομάδων που είναι υπόδικοι. Χορηγοί στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εταιρείες αλκοολούχων ποτών και στο ελληνικό πρωτάθλημα μία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών» σημειώνουν οι παίχτες της ομάδας Γιάννης Γκρέτσης και Γιώργος Νεράντζης.
Στον Βουκεφάλα Λάρισας ετοιμάζονται να φορέσουν τις νέες φανέλες στην επόμενη αγωνιστική με την τοπική ομάδα της Δάφνης Γλαύκης, σήμερα στις 7 Οκτωβρίου. Σκέφτονται μάλιστα να τυπώσουν ημερολόγιο με φωτογραφίες των κοριτσιών που δουλεύουν στο «σπίτι» της Σούλας, ακόμη και να κλείσουν φιλικό αγώνα με τον Παλιόπυργο Τρικάλων, την άλλη ομάδα της επαρχίας που,  εξασφάλισε χορηγία από ένα γραφείο κηδειών κι έβαψε μαύρες τις φανέλες.
Στην «ποδοσφαιρομάνα» Λάρισα, που βγάζει για δεκαετίες ταλέντα από τα 120 ερασιτεχνικά σωματεία του νομού και παθιάζεται με τη θρυλική ΑΕΛ, τη μοναδική ομάδα της επαρχίας που κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, το διασκεδάζουν πολύ με την ιστορία της Σούλας. Στη Λάρισα, όπως σε ολόκληρη την επαρχία, το ποδόσφαιρο και το σεξ δεν έχουν μικρή σημασία. Το 1988 μια υπόθεση ντοπαρίσματος ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ και το ενδεχόμενο υποβιβασμού της έκοψε την Ελλάδα στα δύο, Λαρισαίοι έκλεισαν την Εθνική Οδό για μία εβδομάδα, έκαιγαν λάστιχα από τρακτέρ γεμίζοντας καπνισμένη αγανάκτηση τον θεσσαλικό κάμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου