Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ

Η «εξομολόγηση» του Πόλ Τόμσεν: Κόβαμε μόνο μισθούς - Κάναμε λάθος 


Η «εξομολόγηση» του Πόλ Τόμσεν: Κόβαμε μόνο μισθούς - Κάναμε λάθος

Ο «σκληρός» του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετώπισε το κλιμάκιο των δανειστών την Ελλάδα.
Ο Πολ Τόμσεν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα αντιμετωπίστηκε με λάθος χειρισμούς, ότι καλύφθηκε ο μισός δρόμος κόβοντας τους μισθούς, ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας και ότι έπρεπε να ανοιχτούν οι αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα.
Υποστήριξε ότι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους ενώ τόνισε ότι ότι ίσως ήταν λάθος η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση.
Μίλησε ξεκάθαρα για την επιμήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους.
«Στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι αν υπάρχει ένα χάσμα, κοιτάζουμε να το καλύψουμε» τόνισε ο Δανός ενώ αναφερόμενος στο πακέτο που βρίσκεται στο τραπέζι είπε ότι είναι φιλόδοξο και η πρόκληση είναι να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και στους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου