Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Μετέτρεπαν βουλγαρικά διπλώματα - "μαϊμού" σε ελληνικά!

Μετέτρεπαν βουλγαρικά διπλώματα - "μαϊμού" σε ελληνικά!

Επιχείρηση είχε στήσει ένα ζευγάρι, που χάρη στην επαγγελματική ιδιότητα των δύο συζύγων, μπορούσαν να "διευθετούν" περιπτώσεις οδηγών που ήθελαν να αποκτήσουν ελληνικό δίπλωμα.
Ολόκληρη ... επιχείρηση κατηγορείται πως είχε στήσει, ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο, μετατρέποντας πλαστά βουλγαρικά διπλώματα οδήγησης σε ελληνικά.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε το 2008 και σήμερα το ζευγάρι επρόκειτο να δικαστεί από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η γυναίκα, υπάλληλος της διεύθυνσης μεταφορών κι επικοινωνιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηρακλείου παραλάμβανε και διευθετούσε τα δικαιολογητικά που ο σύζυγός της κι εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών κατέθετε για τη μετατροπή αδειών οδήγησης βουλγαρικών αρχών σε ελληνικές.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, άλλωστε, η μετατροπή διπλώματος οδήγησης εντός ευρωπαϊκής ένωσης δεν απαιτεί την ιατρική, θεωρητική ή πρακτική εξέταση, κι έτσι οι "οδηγοί", με δεδομένο ότι τα βουλγάρικά διπλώματα που εμφάνισαν ήταν πλαστά, εξασφάλιζαν δίπλωμα στην Ελλάδα, ακόμη κι αν δεν ήξεραν ... από πού παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο!

Μαζί με το ζευγάρι στο εδώλιο κάθονται άλλα 40 άτομα από τον Έβρο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Βόλο, τη Χαλκίδα, την Αθήνα και μόλις ένας από το Ηράκλειου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 42 είναι οι εξής: Ψευδής βεβαίωση κατά συρροή, ηθική αυτουργία στην ψευδή βεβαίωση κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως, χρήση πλαστού εγγράφου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσης.

Η δίκη, λόγω της κινητοποίησης των δικαστών, πήρε αναβολή για τις 25 Απριλίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου