Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ 2 + 2



Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου γι

 

Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις

 

Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Με 146 «ναι» το άρθρο τελικά δεν ψηφίστηκε αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έδωσαν «γραμμή» να καταψηφιστεί. Αφορά τη συντεχνία των μηχανικών.
Στο άρθρο 4 ψήφισαν 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών και κατά συνέπεια δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 293 παρόντων βουλευτών. Η καταήφιση του άρθρου 4 ήταν η κομματική «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Το άρθρο 4 αναφέρει : Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψαν στο twitter ότι το άρθρο 4 δεν πέρασε, με τον κ. Καμμένο μάλιστα να κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου