Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ


Ψυχίατρο επειγόντως θέλουν πολιτικοί και λαός
 
 

Οι Έλληνες πολιτικοί στο ντιβάνι του ψυχιάτρου

 
Ψυχίατρο επειγόντως θέλουν πολιτικοί και λαός
Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας παρουσιάστηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά τους πολιτικούς της χώρας μας.
Οι ψυχίατροι ξάπλωσαν στο κρεβάτι τους Έλληνες πολιτικούς και έβγαλαν γνωμάτευση που τους…καίει! Σύμφωνα με το  πόρισμα το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν συμπεριφορές που χρίζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα «θεραπείας».
Επίσης είναι δίγλωσσοι και αλαζόνες, κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους.
«Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο «οι κακοί δανειστές», είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο». Αυτό τόνισε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ανεπαρκείς και ανίκανοι να ηγηθούν της κοινωνίας κρίθηκαν οι πολιτικοί μας, ενώ έχουν ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιούν  ξύλινη γλώσσα και αρνούνται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική τους, σύμφωνα με τον καθηγητή κ.Μουσσά.
Αλαζόνες και επικίνδυνοι με την διγλωσσία τους με σκοπό τη ψηφοθηρία, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, οι έλληνες πολιτικοί, γίνονται αντιδημοκρατικοί ενάντια στο συμφέρον του κόσμου.
Ψυχιατρικής εξέτασης χρίζει και η παθητική παρακολούθηση των Ελλήνων πολιτών που δεν αντιδρούν στα σκάνδαλα των πολιτικών καθώς τους αρέσει να ακούν τα ωραία λόγια τους και είναι συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν τώρα.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης «επιβάλλονται δραματικές αλλαγές σε μια πορεία που εκφράστηκε με λαϊκισμό, ανειλικρινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, αδιαφορία και εύκολη συγχώρηση των λαθών και των αδικιών. Επιβάλλονται αλλαγές σε συμπεριφορές και πρότυπα που επεβλήθησαν διότι «βόλευαν» βραχυπρόθεσμους στόχους και επιδερμικές φιλοδοξίες» είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.
«Τα πολιτικά προβλήματα δεν τα λύνουν οι ψυχολόγοι. ‘Ομως είναι αναγκαίες οι αλλαγές προτύπων που επιβλήθησαν διότι κάποιους εξυπηρετούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσσάς, ενώ ο κ. Αλεξανδρόπουλος καταλήγοντας τόνισε ότι «για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους αρμοδίους ότι, σε μία ευνομούμενη κοινωνία οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μονάδες και όχι ως μάζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου