Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Συνελήφθη αστυνομικός-μέλος κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων
 
 
Συνελήφθη αστυνομικός-μέλος κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων

Αστυνομικός συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα ως μέλη κυκλώματος που διακινούσαν εικονικά τιμολόγια μεταξύ δυο εταιρειών εμπορίας ιατρικών ειδών και στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομα τον ΦΠΑ.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, που ερευνούσε την υπόθεση εδώ και ένα μήνα.
Χτες έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος στις δύο εταιρείες, στο Παγκράτι και στον Πειραιά, όπου συνελήφθησαν ο αστυνομικός, 35 ετών, που διαχειριζόταν την εταιρεία του Παγκρατίου, κατά πληρεξουσιότητα από στενό συγγενικό του πρόσωπο, ένας 58χρονος «αφανής» εταίρος και μία 55χρονη διαχειρίστρια και μοναδική εταίρος της άλλης εταιρείας.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα και εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας στις έδρες των δύο εταιρειών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία του αστυνομικού, που εδρεύει στο Παγκράτι, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια στην άλλη για ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα που δήθεν προμηθεύονταν.
Από τον έλεγχο των βιβλίων και στοιχειών των δύο εταιρειών, από το Δεκέμβριο του 2010 έως και το Σεπτέμβριο του 2011, είχαν εκδοθεί από τη μία εταιρεία στην άλλη, τριάντα 34 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 818.500 ευρώ.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την φορολογική έρευνα, ο αστυνομικός, είχε υποβάλλει μεγάλο αριθμό από τα συγκεκριμένα εικονικά τιμολόγια σε ασφαλιστική εταιρεία, προκειμένου να διεκδικήσει καταβολή ασφάλιστρου ύψους 650.000 ευρώ για ιατρικά είδη, για τα οποία είχε δηλώσει κλοπή.
Από το Τμήμα Προστασίας της Οικονομίας διενεργείται χρηματοοικονομική και φορολογική έρευνα των δύο εταιρειών για τον προσδιορισμό του διαφυγόντος Φ.Π.Α., αλλά και την τυχόν αποκάλυψη και άλλων προσώπων και εταιρειών που εμπλέκονται στο φοροκλεπτικό κύκλωμα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στην φορολογική νομοθεσία, ξέπλυμα χρήματος, απόπειρα απάτης, «Περί Καταχραστών του Δημοσίου», και άλλα αδικήματα.
Ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου