Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ …



 





Κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους


Τα στοιχεία για την ατιμωρησία που επικρατεί στη φορολογική διοίκηση της χώρας μας συνεχίζονται μέσω της zougla.gr. Ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι οι οποίοι είναι υπόδικοι ή κατάδικοι για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος υπηρετούν ακόμη. Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν προαχθεί σε ανώτατες κρατικές θέσεις παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η  ατομική επιχείρηση «Τσιγγίζη Δήμητρα» κατά το χρονικό διάστημα από 19/11/1998 μέχρι και το 31/10/2000 εισέπραξε από την Α΄Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. ύψους 407.285.535 δραχμών, χωρίς να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε. την οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Οικονομική Επιθεωρήτρια, κυρία Αργυρώ Ματζαρίδου.
Στις 30 Μαΐου 2003 η Οικονομική Επιθεωρήτρια απέστειλε την πορισματική έκθεση στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.   
Ο καταλογισμός της ευθύνης
Η κυρία Ματζαρίδου εξέτασε τους εξής υπαλλήλους της Ά Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης : Ξυλά Ευστράτιο, Μασμανίδη Κωνσταντίνο, Ουζουνίδη Γεώργιο, Σουμελίδη Λάζαρο, Παπαβασιλείου Αγγελική, Τσούκαρη Ευμορφία, Καρακουλάκη Αντωνία και Βουργαζάκη Ευστράτιο. Επίσης έλαβε αλλά και ανωμοτί κατάθεση από την κυρία Γεωργίας Γεωργιάδου (έγκλειστη στις φυλακές Διαβατών) η οποία ήταν προϊσταμένη του τμήματος Φ.Π.Α. κατά το επίμαχο διάστημα.
Το 20σελιδο πόρισμα της κυρίας Ματζαρίδου καταλογίζει ευθύνες σε δυο υπαλλήλους της Ά  Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης: Πρόκειται για την Γεωργία Γεωργιάδου και τον Ευστράτιο Βουργαζάκη. Στη μεν πρώτη καταλογίζει ότι κατά παράβαση του καθήκοντος από βαριά αμέλεια και ατελή και μη έγκαιρη εκπλήρωση του καθήκοντος της, ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό των 407.285.535 δραχμών ή 1.195262 ευρώ και ωφελήθηκε η επιχείρηση της Τσιγγίζη. Στο δε Βουργαζάκη καταλογίζει παράβαση καθήκοντος από απλή αμέλεια και ατελή και μη έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων του που όπως λέει ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό των 407.285.535 δραχμών ή 1.195.262 ευρώ.
Οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. απλά απηλλάγησαν. Αυτό, όμως, δεν είναι το μείζον ζήτημα της ιστορίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, η αξίωση του Δημοσίου από την παράνομη επιστροφή του Φ.Π.Α  έχει παραγραφεί από τον Οκτώβριο του 2002. Επομένως το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να εγείρει αξιώσεις εναντίον των υπαλλήλων που «πτώχυναν» τα κρατικά ταμεία. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυρία Ματζαρίδου στο πόρισμά της. Γιατί ο Νόμος περί δημοσίου λογιστικού, λέει άλλα…

Σύμφωνα με τον ειδικό Νόμο 2362/1995 (άρθρα 54 και 56) ξεκαθαρίζεται ότι τα αδικήματα παραγράφονται μετά το πέρας της 20ετίας… Αυτό άλλωστε έχει αποφανθεί και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ' αριθ. 146/2004 γνωμοδότησή η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Κράτους.  
Η δικαιοσύνη
Στις 13 Μαρτίου 2007 ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, κ. Θόδωρος Σταμάτης, απήγγειλε κατηγορίες για απιστία στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση με αντικείμενο αξίας συνολικά μεγαλύτερης των 73.000 ευρώ και με προξενηθείσα  ζημιά σε βάρος του Δημοσίου που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ με τη χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων, απιστία στην υπηρεσία αξίας μεγαλύτερης των 15.000 ευρώ και με τη χρήση ιδιαιτέρων τεχνασμάτων και ηθική αυτουργία στις ανωτέρω πράξεις.
Κατηγορούμενοι βρέθηκαν οι κ.κ.: Γεωργιάδου Γεωργία, Ξυλάς Ευστράτιος, Καρακουλάκη Αντωνία και Βουργαζάκης Ευστράτιος. Άπαντες υπηρετούσαν στην Ά Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης το διάστημα 1998-2000 όταν από τα δημόσια ταμεία δόθηκαν 407.285.535 δραχμών ή 1.195.262 ευρώ στην εταιρεία της Δήμητρας Τζιγγίζου. Πλην των Γεωργιάδου και Βουργαζάκη από τον πειθαρχικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση για τους υπόλοιπου εμπλεκομένους οι οποίοι θα κάτσουν στο εδώλιο Κακουργοδικείου. Τυχαίο;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου