Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ




Οι βουλευτές - κωλοτούμπες που γυρίζουν στη Ν. Δημοκρατία !...

Έτοιμοι για τη μεγάλη... κωλοτούμπα με την προσδοκία ότι θα τους εξασφαλίσει το πολυπόθητο συγχωροχάρτι είναι ορισμένοι από τους 22 βουλευτές που διαγράφηκαν από τη Ν.Δ. μετά την ψηφοφορία για τη νέα Δανειακή Σύμβαση.
Η ψηφοφορία για τον Εφαρμοστικό νόμο που θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως να αποτελέσει το διαβατήριό τους για την επιστροφή στο «μαντρί», εφόσον προηγουμένως ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή και αποκηρύξουν την ψήφο τους, της προηγούμενης εβδομάδας.
Ήδη οι τρεις βουλευτές από τις Σέρρες (Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλλια, Θεόφιλος Λεονταρίδης) μετά την κοινή δήλωση που υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες, προετοιμάζουν το έδαφος για να υπερψηφίσουν τον Εφαρμοστικό νόμο και να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας ο οποίος από χθες έκανε δήλωση ότι... συστρατευεται με την Νέα Δημοκρατία.
Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι και οι πιο απλές αφού δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από νυν βουλευτές των περιφερειών τους αφού στην Καστοριά εκλέγεται ένας βουλευτής της Ν.Δ. ενώ στις Σέρρες έχουν υπογράψει και οι τρεις.
Πιο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις βουλευτών όπως ο Γιώργος Βλάχος στην Περιφέρεια Αττικής ο οποίος εμφανίζεται κι αυτός έτοιμος να επιστρέψει με όποιους όρους τεθούν από τη Συγγρού αλλά, η επιστροφή του θα προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις από τους νυν βουλευτές ΘΑθανάσιο Μπούρα και Νίκο Καντερέ οι οποίοι θα εμφανιστούν στην εκλογική τους πελατεία ως οι «κακοί» που ψήφισαν το Μνημόνιο-2 ενώ ο κ. Βλάχος ως ο «καλός». Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με τον Κώστα Γκιουλέκα (Α' Θεσσλονίκης) ο οποίος είναι επίσης έτοιμος για την επιστροφή με όποιους όρους του τεθούν.
Πάντως ενόψει της ανακοίνωσης της κίνησης Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία αναζητούν τη χρυσή τομή για την επιστροφή των βουλευτών με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις, κάτι που δεν θα είναι εύκολο λόγω των αντιδράσεων που θα υπάρξουν από νυν βουλευτές.
Σε ότι αφορά τους τρεις πλέον επιφανείς από τους διαγραφέντες , τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κώστα Μαρκόπουλο (Εύβοιας) και Μανώλη Κεφαλογιάννη (Ηρακλείου) καθώς τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Ζώη (Λάρισας), οι πληροφορίες είναι μάλλον αντιφατικές, καθώς κάποιοι επιμένουν ότι θα επιστρέψουν κι αυτοί άμεσα στο κόμμα, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν δήλωση μετάνοιας. Μάλιστα, στις περιπτώσεις των κυρίων Μαρκόπουλου και Ζώη θα υπάρχουν και ισχυρές εσωτερικές αντιδράσεις από τους κυρίους Σίμο Κεδίκογλου (Εύβοιας) και Μάξιμο Χαρακόπουλο (Λαρίσης) αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου