Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙ




"ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"


Την πώληση - ακατοίκητων- ελληνικών νησιών επιμένει να υποστηρίζει ο επικεφαλής του αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ, σε συνέντευξη στο περιοδικό "Profil", προκαλώντας αντιδράσεις. "Η Τουρκία θα ενδιαφερόταν βεβαίως" για αγορά ελληνικής γης...
που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ επικερδή τρόπο αναφέρει ο Λάιτλ, προσθέτοντας πως η πώληση νησιών θα ήταν μία "ένδειξη ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Ελλάδας" για τη βοήθεια που της παρέχουν οι εταίροι.

"Με κάθε νέο πακέτο βοήθειας, αυξάνεται η αρνητική διάθεση έναντι της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη" λέει και συμπληρώνει ότι μία τέτοια κίνηση θα έπειθε ακόμη και τους δεξιούς λαϊκιστές της Ευρώπης.

Προσθέτει ότι η βοήθεια στην Ελλάδα θα αποτελέσει ζήτημα αιχμής στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και επιδεικνύοντας "καλή θέληση" η χώρα μας θα δώσει ένα ισχυρό επιχείρημα στους υποστηρικτές της.

Ο Λάιτλ τίθεται κατά της εξόδου της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ, καθώς - όπως λέει - οι ψυχολογικές επιπτώσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν.

Πάντως, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, κατήγγειλε ως «προκλητική» την πρόταση του προερχόμενου από το κόμμα της, Κρίστοφ Λάιτλ, να προχωρήσει η Ελλάδα από μόνη της, σε πώληση απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών της και μάλιστα στη γειτονική Τουρκία.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου