Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΞΟΥΤ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ..




Έδιωξαν τον Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

-Αφορμή το ότι δέχθηκε να μεταβεί αεροπορικώς στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ, λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του οργανισμού-Ενόχλησε η αμετροεπής συμπεριφορά χωρίς να του καταλογίζουν σκάνδαλο κακοδιαχείρισης
Με μια λιτή ανακοίνωση τριών γραμμών, την Κυριακή το μεσημέρι,το υπουργείο Οικονομικών έπαψε από τα καθήκοντά του τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Σταυρίδη μετά τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων για τη μετάβασή του στη Κεφαλονιά με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα

Σε άλλη περίπτωση, και χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, θα αποτελούσε πρωτοσέλιδο θέμα για οποιαδήποτε εφημερίδα στον κόσμο η είδηση ότι ο υπεύθυνος για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αφού πούλησε έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς οργανισμούς, πήγε στον τόπο διακοπών του με το ιδιωτικό αεροπλάνο και συνοδεία ενός εκ των αγοραστών!

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο κ. Σταυρίδης, επιχειρηματίας -και καλός μάλιστα-, δεν διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ στη διεθνή κοινοπραξία Emma Delta, διεθνών και ελληνικών συμφερόντων. Υπήρχε μία και μοναδική προσφορά, άλλωστε, η οποία ήταν ανάλογη των κυβερνητικών στόχων (περί τα 700 εκατ. ευρώ για το 33% του Οργανισμού) και, απλώς, αν δεν έδιναν τόσα όσα ζήταγε το Δημόσιο από την αρχή, δεν επρόκειτο να κατακυρωθεί στους ιδιώτες ακόμα και αν… χάριζαν στον κ. Σταυρίδη έναν στόλο από λίαρ τζετ.

Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για ένα τόσο προφανές σκάνδαλο, αλλά με βεβαιότητα για απίθανη και απύθμενη αφέλεια του προσώπου. Οσο διαφανής και να είσαι ως μάνατζερ και όσο ξεκάθαρη κι αν ήταν η διαδικασία, δεν πουλάς κρατική περιουσία τεράστιας αξίας και μετά πας βολτίτσα με το νέο αφεντικό, κύριε Σταυρίδη μου. Αντε, με το καλό να γυρίσετε από την Κεφαλονιά, κι αν δεν βρίσκετε πάλι εισιτήριο, έχει και έτερος Ελλην μέτοχος της κοινοπραξίας ιδιωτικό αεροσκάφος. Μπορείτε να επιστρέψετε με αυτό.



ΘEMA
Βασίλης Γούλας

Πούλησε τον ΟΠΑΠ, ετοίμασε τις βαλίτσες του και ξεκίνησε για τις ολιγοήμερες διακοπές του. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Στέλιο Σταυρίδη, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο, προτίμησε την Κεφαλονιά για τις διακοπές του. Aυτή τη φορά μάλιστα είχε την τύχη να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου στις μετακινήσεις του, καθώς πέταξε με το ιδιωτικό τζετ του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο πριν από λίγες ώρες είχε δώσει τα χέρια για τη μεγάλη συμφωνία. Ομως επιμένει ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι μεταξύ τους - έτερον εκάτερον.

Την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, υπογράφει με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη την πώληση του 33% ΟΠΑΠ. 

Με την ολοκλήρωση της πώλησης ο κ. Σταυρίδης είναι έτοιμος να επιστρέψει στις καλοκαιρινές διακοπές του, τις οποίες είχε ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου. Μέσα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ δέχεται μια πρόσκληση που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. «Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 5.20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια μέρα», λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ». 

Πράγματι, στις 15.30 το μεσημέρι της Δευτέρας το λίαρ τζετ του επιχειρηματία προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο στις Μηνιές Κεφαλονιάς, αφήνοντας τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. «Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ, όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη γι’ αυτό το θέμα. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων, διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες, έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό», επισημαίνει ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται και πάλι μαζί με την οικογένειά του στην Κεφαλονιά, εκεί όπου παραθερίζει κάθε χρόνο. Το σπίτι του βρίσκεται στην περιοχή Λάσση, πάνω ακριβώς από τον κοσμοπολίτικο Μακρύ Γυαλό. 

Η κεφαλονίτικη ατμόσφαιρα τον απαλλάσσει από το άγχος και το στρες. Κάθε μέρα ξυπνάει όσο πιο αργά μπορεί και το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις ετοιμαστεί είναι να πιει τον καφέ του στο μπαλκόνι του σπιτιού του με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και τα τιρκουάζ νερά του Μακρύ Γυαλού, διαβάζοντας τις εφημερίδες. 


Βόλτα στο Αργοστόλι

Κατά το μεσημεράκι θα κατεβεί στην παραλία όπου θα βουτήξει για λίγο στη θάλασσα και θα περάσει ξέγνοιαστες στιγμές με τη μικρή του κόρη. Το απόγευμα θα πάει μια βόλτα στο λιθόστρωτο του Αργοστολίου, όπου παρέα με φίλους συζητούν για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. «Συζητάμε για πολιτική, οικονομία, αθλητισμό και ό,τι άλλο προκύψει. Αν μας άκουγαν οι πολιτικοί μας, θα είχαν λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας», λέει χαριτολογώντας στο «ΘΕΜΑ» τη στιγμή που ρίχνει τα ζάρια παίζοντας τάβλι μαζί με τον ανιψιό του. Το τάβλι είναι η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού. Μαζί με τον ανιψιό του ή και φίλους παίζουν πόρτες, πλακωτό και φεύγα, βάζοντας όλο και κάποιο μικρό στοίχημα για το ποιος θα πληρώσει το δείπνο ή το βραδινό ποτό. 

Η σύζυγός του, η κυρία Αγγελική Γασπαράτου, τον συντροφεύει σε όλες του σχεδόν τις βραδινές εξορμήσεις στα ταβερνάκια του νησιού, όπου μαζί με φίλους απολαμβάνουν την παραδοσιακή κεφαλονίτικη κουζίνα με τα φρέσκα θαλασσινά και τη ρομπόλα. Αγαπημένη του παραλία ο Μακρύς Γυαλός, στον οποίο απολαμβάνει τα μπάνια του, ενώ τα απογεύματα του αρέσει να περπατά κατά μήκος της παραλίας χαζεύοντας τη θάλασσα. Μαζί του αρκετές στιγμές έχει δίπλα του τη μικρότερη κόρη του Χριστίνα, η οποία σε ρόλο φωτογράφου απαθανατίζει τον πατέρα της γεμίζοντας το καλοκαιρινό άλμπουμ με εικόνες μου μυρίζουν θάλασσα, καλοκαίρι και Κεφαλονιά. «Μου αρέσει και ο Μύρτος, αλλά το χρώμα της θάλασσας και την άμμο του Μακρύ Γυαλού δεν τα βρίσκεις πουθενά!». 



Ακολουθούν τρένα και αεροδρόμια

Είναι ίσως η μοναδική χρονιά που ο κ. Σταυρίδης θα μείνει στην Κεφαλονιά τόσο λίγο. Οι διακοπές του δεν θα κρατήσουν για πολύ, μια και -όπως λέει- την επόμενη Τρίτη θα βρίσκεται στο γραφείο του στην Αθήνα για να τρέξει τα υπόλοιπα θέματα του Ταμείου. Τρένα, περιφερειακά αεροδρόμια και ακίνητα βρίσκονται πάνω-πάνω στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων και ο ίδιος θα πρέπει να είναι έτοιμος να υπογράψει τις νέες πωλήσεις που θα φέρουν ζεστό χρήμα στον κρατικό κορβανά.


Η απάντηση Σταυρίδη
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου από τον δικτυακό τόπο coolnews.gr ο κύριος Σταυρίδης ανέφερε τα ακόλουθα:


«Την περασμένη Δευτέρα πήγα στην Κεφαλονιά με το leat Jet του κ. Μελισσανίδη. Αυτό στην Ελλάδα της υποκρισίας θεωρείται μέγα ατόπημα. Είμαι επιχειρηματίας και γνωρίζω αρκετό κόσμο από αυτό τον κύκλο. Ο κ. Μελισσανίδης πηγαίνοντας στη Γαλλία προσεφέρθη να με αφήσει με το αεροσκάφος του στην Κεφαλονιά. Έχω ήδη υποβάλλει την παραίτηση μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο της κυβέρνησης.

-Αισθάνεστε πικρία;

-Πικρία. Αστειεύεστε; Καμία. Η ζωη συνεχίζεται. Εγώ δεν είμαι κανένας ανεπάγγελτος. Επειδή η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση μου δεν θα παρακαλά στο έργο της για να καταστραφώ κι εγώ ως Έλληνας πολίτης». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου