Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

FUCK YOU ΡΕ ΒΡΩΜΕΡΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ




Σταυρίδης: «Fuck you!»



«Άντε γαμηθείτε» σε άπταιστα αγγλικά ήταν η ον δε ρέκορντ απάντηση που απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε όσους αντιδρούν στην «αξιοποίηση» του Ελληνικού.

To «fuck you», μαζί με άλλες ανάλογες ατάκες, ειπώθηκε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε νορβηγική εφημερίδα, λίγο πριν αποπεμφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Σταυρίδης ονειρεύεται μια Ελλάδα που θα είχε, αντί για Έλληνες, Νορβηγούς – σοκάροντας τη Νορβηγίδα δημοσιογράφο Κριστίνα Πλέτεν που πήρε τη συνέντευξη. Στο τέλος της συνέντευξης δείχνει στη δημοσιογράφο φυλλάδιο με την προσωπική του επιχείρηση και της προτείνει να νοικιάσει μία από τις βίλες του στην Κεφαλονιά! Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος 9 σελίδων από την εφημερίδα Bergens Tidende στις 4/8 με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες». Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα...

Oι ευλογημένες ιδιωτικοποιήσεις


Σταυρίδης: «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!»


Ερωτώμενος σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί:

Σταυρίδης: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμήσου! [Fuck you] Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα.»

Οι χαζοί Έλληνες


Σταυρίδης:«Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια.Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα»
Δημοσιογράφος: «Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία.»
Σταυρίδης:«Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο...»

Σταυρίδης:«Η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία.»

Σταυρίδης:«Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie [έτσι είναι η ζωή], είναι θέμα νοοτροπίας»

«Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες.»

(Κείμενο-λεζάντα, από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας):Στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά καθώς και τη δική του βίλα με δυο πισίνες.

Σταυρίδης, ο τελευταίος CEO του ΤΑΙΠΕΔ;

Λίγες μόνο μέρες μετά την αποπομπή Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ, δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος φέρνει στη δημοσιότητα εμπιστευτικό έγγραφο του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης) με το οποίο οι δανειστές πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο των ιδιωτικοποιήσεων σε ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ με έδρα στο εξωτερικό και εποπτευόμενο από ξένους «ειδικούς».

Η περίπτωση Σταυρίδη δεν ήταν παρά η τελευταία σε μια σειρά αμφιλεγόμενων επιλογών της κυβέρνησης για το ΤΑΙΠΕΔ που όλες τους κατέληξαν σε ναυάγιο. Έξι μήνες μετά την παραίτηση / αποπομπή του Τάκη Αθανασόπουλουμετά από διώξη που ασκήθηκε εναντίον του σχετικά με τη θητεία του στη ΔΕΗ, ακολούθησε και ο Στέλιος Σταυρίδης, μετά την εξυπηρέτηση που δέχτηκε από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. (Προηγουμένως, τον Ιούλιο του 2012, είχε παραιτηθεί ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος).

Αιτία για την αποπομπή Σταυρίδη ήταν ότι στις 12/8 «πέταξε» στην Κεφαλονιά με το προσωπικό αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη, λίγες ώρες αφότου έπεσαν οι υπογραφές για την απόκτηση από το επενδυτικό όχημα Emma Delta του 33% του ΟΠΑΠ. (Στο Emma Delta συμμετέχει ο γιος του κ. Μελισσανίδη).

Οι εξελίξεις αφότου η εφημερίδα Πρώτο Θέμα «έτρεξε» σε εθνική εμβέλεια το σκάνδαλο (ουσιαστικά αναδημοσιεύοντάς το από την τοπική εφημερίδα της Κεφαλονιάς «Ημερήσιος») ήταν ραγδαίες: νωρίς το μεσημέρι της ίδιας μέρας (18/8) ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση του κ.Σταυρίδη. Τα υπόλοιπα είναι μέρος της ιστορίας που συνεχίζει να γράφεται, με δημοπρασίες της εθνικής περιουσίας online, επιχειρηματίες που απειλούν δημοσιογράφους ότι θα τους κάψουν ζωντανούς και προέδρους οργανισμών ότι θα τους πάρουν το κεφάλι, πιέσεις από την Τρόικα να αναλάβει διεθνής επιτροπή τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και άμεση κινητοποίηση της μηχανής διαρροών που θέλουν τον Πρωθυπουργό ενοχλημένο με το Δημήτρη Μελισσανίδη και αναφέρουν πως «δεν γνώριζε όλες τις εκκρεμότητες που είχε με την Εφορία το αφεντικό της Aegean». Θα είχε ξεχάσει να του τις αναφέρει ο φίλος / σύμβουλός του Φαήλος Κρανιδιώτης και νομικός σύμβουλος του κύριου Μελισσανίδη.

Ο Σταυρίδης δεν ήταν άγνωστη ποσότητα. Η Βασιλική Σιούτη έχει συνοψίσει στο ThePressProject την προηγούμενη δραστηριότητά του, από τις πισίνες, την κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον, τα τσιμέντα Ηρακλής στην ΕΥΔΑΠ και ύστερα στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και τις πολιτικές του θέσεις και τη συμμετοχή του στη Δράση του Στέφανου Μάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου