Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΟΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ;




Kατάργησαν και το Α Σώμα Στρατού και έβαλαν Τούρκο με Ταξιαρχία στη Λάρισα τα κυβερνητικά υπαλληλάκια της Τροικας

Βόμβες από τον υποστράτηγο Γ.Ντζιμάνη: "Αν μας χρειαστούν δεν θα είμαστε εδώ"
Eπιτέλους υπήρξε αντίδραση από την πλευρά εν ενεργεία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων σε όσα συμβαίνουν στην χώρα και αυτή προήλθε όχι από κάποιον που αποστράτευσαν και κατόπιν εορτής θυμήθηκε τα "στραβά", αλλά από κάποιον εν ενεργεία:
Ο υποστράτηγος Γιώργος Ντζιμάνης, μέχρι πρόσφατα διοικητής του Α'Σώματος Στρατού στην Δυτική Μακεδονία, μπορεί να είναι περήφανος γιατί "δεν μάσησε τα λόγια του" κατά την τελετή κλεισίματος του Α'ΣΣ που επέβαλε η τρόϊκα "για να εξοικονομηθούν πόροι", δηλαδή για να πάρουν οι Γερμανοί τοκογλύφοι και άλλα χρήματα από την Ελλάδα.
Σε μια συγκινητική εκδήλωση ο Στρατηγός (τέτοιοι αξιωματικοί αυτοδίκαια στην συνείδηση του λαού "προάγονται" αυτόματα σε "στρατηγούς") κατά την τελετή που επισημοποίησε την διάλυση ενός ολόκληρου Σώματος Στρατού για να ικανοποιηθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι, δεν "στρογγύλεψε" την θέση του ούτε ωραιοποίησε την κατάσταση για να γίνει αρεστός στην πολιτική ηγεσία.
Τα είπε "τσεκουράτα": «Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του Σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρονιά μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».
Τα είπε όλα με απλά και καθαρά λόγια και αυτό δεν αφορούσε μόνο τον διαλυθέν Α΄Σώμα στρατού, φυσικά, αλλά όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις: "Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».
Και τελετή κατέληξε με έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο για τα σημερινά δεδομένα τρόπο, αλλά απόλυτα ταιριαστό στις παραδόσεις των Ελλήνων πολεμιστών:
Όπως συνηθιζόταν πριν απ'όλες τις μεγάλες μάχες, ο στρατηγός ερμήνευσε ένα δημοτικό τραγούδι, ένα μακεδονίτικο παραδοσιακό με την συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας του 'Α Σώματος Στρατού που έπαιξε για τελευταία φορά.
Και τα τελευταία λόγια λόγια του Στρατηγού Ντζιμάνη, επίσης τα έλεγαν όλα:
«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…», είπε ο Διοικητής εν μέσω αποθέωσης από Στρατό και Λαό. Και "Καληνύχτα Ελλάδα" θα μπορούσε να πει... Το Α'Σώμα Στρατού κάλυπτε τον περιοχή των συνόρων με τα Σκόπια, αλλά στην επιχειρησιακή του αρμοδιότητα ουσιαστικά ήταν και μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των συνόρων με την Αλβανία.
 Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τελετή παράδοσης-παραλαβής από την υποστράτηγο Γ.Ντζιμάνη του Α'Σ.Σ..Από τότε προετοίμαζαν την κατάργηση του Α'Σ.Σ....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου