Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ !

Ρυθμοί χελώνας για εύρεση 6.575 off shore εταιρειών σε ΔΟΥ Κρανιδίου, Κύμης





Ρυθμοί χελώνας για εύρεση 6.575 off shore εταιρειών σε ΔΟΥ Κρανιδίου, Κύμης


Απρόθυμα και νωχελικά ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών τα εκατομμύρια που κρύβονται στις off shore εταιρείες που ανθίζουν στις εφορίες Κρανιδίου και Κύμης, συνολικά 6.575 τον αριθμό!


Στοιχεία για τον έλεγχο των υπεράκτιων εταιρειών (off shore) στην Ελλάδα δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα.


Σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομικών, ο έλεγχος των off shore ακινήτων έχει ολοκληρωθεί σε 34 εταιρείες σε σύνολο 6.575, βεβαιώνοντας 40.068.785,61 ευρώ, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος σε 315.


Υπό τον τακτικό φορολογικό έλεγχο του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών βρίσκονται και οι 24 υπεράκτιες εταιρείες της ΔΟΥ Κύμης και οι 161 αντίστοιχες της ΔΟΥ Κρανιδίου.


Διακρατικές συμβάσεις φορολογικής συνεργασίας έχουν υπογραφεί με το Γκέρνζι, τις Νήσους Κουκ και το Γιβραλτάρ -αν και δεν έχουν τεθεί σε ισχύ -, ενώ έχουν μονογραφηθεί συμβάσεις με τον Μαυρίκιο, το Τζέρσι, το κράτος των Σαμόα, τις Νήσους Κέιμαν και τις Βερμούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου