Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΔΕ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !



Κι όμως! Ο Βενιζέλος ζήτησε (εγγράφως) «στάση» στη Σκιάθο!


Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο προκύπτει από τη σημερινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σύμφωνα με την οποία, και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, όντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με υπηρεσιακό έγγραφό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, το κυβερνητικό αεροσκάφος να τον αφήσει στην επιστροφή στη Σκιάθο και την επόμενη ημέρα το πρωί να πετάξει για την Αθήνα!«Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μέχρι έκδοσης τροποποίησης το δρομολόγιο επιστροφής συμπεριλαμβάνει στάση στη νήσο Σκιάθο και η ώρα αναχώρησης είναι η 09.30». Αυτό επισημαίνεται χειρόγραφα στο υπηρεσιακό έγγραφο που υπογράφει με εντολή υπουργού ο σύμβουλος πρεσβείας Α' Ευάγγελος Σέκερης και το οποίο έχει στην κατοχή του το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) του ΓΕΑ.

Κατά συνέπεια, όσο και να προσπαθεί ο ύπαρχος του Τιτανικού, ο βουλιμικός για εξουσία και… παράτες Ευάγγελος Βενιζέλος, να πείσει μέσω δημοσιευμάτων και παραπολιτικών σε διαχρονικά φιλικές του εφημερίδες ότι δεν ζήτησε να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες στη Σκιάθο, ίσως για να παραλάβει οικογενειακά του πρόσωπα και την επόμενη ημέρα να πετάξει για την Αθήνα, δεν πείθει, καθώς τα γραπτά μένουν. Και τα αποκαλύπτει σήμερα...η «κυριακάτικη δημοκρατία». Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών άφησε να διαρρεύσει μεν προχθές Παρασκευή το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ωστόσο από αυτό είχε αποκοπεί-απομονωθεί το χειρόγραφο κομμάτι, που είναι και η ουσία του.

Το στοιχείο, πάντως, που εντυπωσιάζει είναι ότι εν μέσω μιας τόσο σοβαρής οικονομικής κρίσης, με εκατομμύρια πολίτες να μην έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό από την πολιτική που ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών και ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εγκαταλείψει τα μεγαλεία μιας άλλης εποχής, που στην κυριολεξία μάς οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα.Την ίδια στιγμή εντυπωσιάζει το πολιτικό του θράσος, καθώς επιχείρησε μέσω φιλικών του ΜΜΕ να διαψεύσει ότι ζήτησε την πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους για τη Σκιάθο. Στο πλαίσιο αυτό, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το «Εθνος», αναφέρουν: «Το έγγραφο αίτημα που εστάλη στο ΓΕΑ αφορούσε τη μετακίνηση του υπουργού Εξωτερικών από την Ελευσίνα στις Βρυξέλλες και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε να υπάρξει στάση του κρατικού αεροσκάφους στη Σκιάθο». Μόνον που λέει τη μισή αλήθεια, καθώς το έγγραφο-φωτιά που αποκαλύπτουμε σήμερα άλλα λέει!

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος, μέσω πάντα του «Εθνους», προσπαθεί να εμπλέξει και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, επισημαίνοντας ότι «το ΥΠΕΞ δεν ασχολείται με μικρότητες “κύκλων” που θέλουν να εκθέσουν τον κ. Αβραμόπουλο». Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ουδέποτε το ΓΕΑ διαβίβασε αίτημα για μετακίνηση του κ. Βενιζέλου από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες, καθώς έκρινε με την παραλαβή του αιτήματος από το ΥΠΕΞ ότι το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών -όσον αφορά τη Σκιάθο- είναι ιδιωτικό και απορρίφθηκε αμέσως. Αντιθέτως, ο κ. Αβραμόπουλος ενέκρινε τη μετακίνηση του αντιπροέδρου από την Ελευσίνα στις Βρυξέλλες και φυσικά την επιστροφή του. Κατά συνέπεια, οι «μικρότητες» δεν αφορούν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, σε αντίθεση με τις διαρροές Βενιζέλου, στο «Εθνος», που έχουν υπογραφή, δηλαδή κύκλους του ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή η «δημοκρατία» στο πρώτο της θέμα έφερε στην επικαιρότητα την προκλητική απαίτηση Βενιζέλου, τονίζοντας ότι η τεθωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ ήταν μόνο η αρχή! Ο βουλιμικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του, αξιώνοντας (!) να φθάσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τύπου «Εμπραέρ» στη Σκιάθο μετά τις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα το πρωί να πετάξει για την Αθήνα. (Η Σκόπελος, που περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά του μεταξύ... τσιπούρας και λυθρινιού, δεν έχει αεροδρόμιο.)

Ωστόσο, την... όρεξη που του είχαν ανοίξει τα ψαρικά την έκοψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ουδέποτε υπέγραψε μια τέτοια αναίτια και πολυέξοδη μετακίνηση του αεροσκάφους, αναγκάζοντας τον (αμετροεπή) κ. Βενιζέλο να ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής έως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί να μεταβεί οδικώς στην Ελευσίνα προκειμένου να επιβιβαστεί τελικά στο «Εμπραέρ».Επί της ουσίας φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει διδαχθεί τίποτα από τα παθήματα του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και άλλων... συντρόφων του. Οχι μόνο θέλησε να μετατρέψει το «Εμπραέρ» σε ιδιωτικό του αεροσκάφος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σκόπελο, όπου η γυναίκα του Λίλα Μπακατσέλου διαθέτει εξοχικό, πέρασε ζωή χαρισάμενη, απολαμβάνοντας κάθε άνεση και προκαλώντας την οργή των μικρομεσαίων για τους οποίους τάχα αγωνίζεται. Τσιπούρες, λυθρίνια και άλλα τέτοια φρέσκα καλούδια βρίσκονταν καθημερινά στο τραπέζι του, ενώ ο ίδιος απολάμβανε το μπάνιο του στην ιδιωτική πλαζ (τη μοναδική στο νησί που είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία) του πεντάστερου ξενοδοχείου «Adrina Hotel». Εκεί, μάλιστα, όπως διαβάζουμε και στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ο λουόμενος μπορεί να παραγγείλει και να απολαύσει τον καφέ, το αναψυκτικό ή το κοκτέιλ του, πατώντας το κουμπί που είναι τοποθετημένο στην ομπρέλα του, διευκόλυνση την οποία προφανώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα αξιοποιεί στο έπακρο.

Το «πριγκιπικό» ταξίδι στη ΜαγιόρκαΝα υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος προκειμένου τον περασμένο Ιούλιο να βρεθεί στην Πάλμα της Μαγιόρκα για την άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά το πανάκριβο κυβερνητικό αεροσκάφος, την ώρα που οι Ελληνες πολίτες αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα. Και μάλιστα, η διαμονή του στην πρωτεύουσα του ισπανικού νησιού συνοδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από τις ανέσεις που προσφέρει το ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει τρία διαφορετικά ρεστοράν με πριγκιπικά εδέσματα, με θέα τον ομώνυμο όρμο της Πάλμα. Τότε μάλιστα το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε... «δώσει» τον πρόεδρό του, καθώς σε πανηγυρικό ενημερωτικό σημείωμα έγραφε: «Επιστρέφοντας στην Αθήνα από την επίσημη επίσκεψη-αστραπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αγκυρα την Παρασκευή, το κυβερνητικό αεροσκάφος δεν θα σβήσει τις μηχανές του. Αφού αποβιβαστούν μερικά υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΞ, που θα συνοδεύουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, το αεροσκάφος θα απογειωθεί και πάλι λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι με κατεύθυνση την Πάλμα της Μαγιόρκα».

Kυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου