Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ !





Αυτοί είναι οι «εφοριακοί» που ξάφριζαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη


Οι δύο άνδρες, προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς είτε τους ασφαλιστές, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τους παραδώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δήθεν τακτοποίηση χρεών συγγενικών τους προσώπων
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τουλάχιστον 18 ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη από τους οποίους απέσπασαν σχεδόν 64.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον 40χρονο Αθανάσιο Ζωγράφο, του Αντωνίου και της Άννας, και τον 28χρονο Παναγιώτη Ευαγγέλου, του Σωτηρίου και της Ανδριάνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς είτε τους ασφαλιστές, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τους παραδώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δήθεν τακτοποίηση χρεών συγγενικών τους προσώπων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η δημοσιοποίηση -χρονικής διάρκειας ενός μήνα- σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Τονίζεται, δε, ότι οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα εν λόγω πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει ο,τιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου