Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ 19ΧΡΟΝΗ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



Ασελγούσε σε βάρος ... της ίδιας του της αδερφής!

Λεπτομέρειες που σοκάρουν διηγήθηκε 19χρονη στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου - Στο εδώλιο ο αδερφός της ... για αιμομιξία!
 Ανατριχιαστικές πτυχές του δράματος που ζούσε από την εφηβική της ηλικία μία 19χρονη από το Ηράκλειο αποκαλύφθηκαν χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όπου στο εδώλιο κάθισε ο 24χρονος αδερφός της με την κατηγορία της αιμομιξίας κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο ακροατήριο, η συμβίωση με την οικογένεια της είχε γίνει μαρτυρική. Ο εφιάλτης της δεν περιοριζόταν μόνο στην σεξουαλική της κακοποίηση από τον αδερφό της αλλά, όπως καταγγέλλεται, την έβριζαν και την χτυπούσαν οικογενειακώς ενώ κάποιες φορές την κλείδωναν για τιμωρία σε ένα δωμάτιο, χωρίς φαγητό και νερό. Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Εφιάλτης από την ίδια της την οικογένεια

Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να την αποπλανεί και να την βιάζει ο μεγαλύτερος αδερφός της. Η ζωή της όσο ζούσε με την οικογένεια της ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης.

Όπως καταγγέλλει, την έβριζαν, την ξυπνούσαν μέσα στα άγρια χαράματα για να τους αγοράσει τσιγάρα, την χτυπούσαν και κατά διαστήματα την κλείδωναν σε ένα δωμάτιο, στερώντας της το φαγητό και το νερό για να την τιμωρήσουν!

Αυτές οι φρικτές περιγραφές ακούστηκαν δημόσια χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όπου εκδικάστηκε μία πτυχή της τραγικής υπόθεσης, κάνοντας τους πάντες να ανατριχιάσουν και να αναρωτηθούν: "πού είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες";

Το ακροατήριο σχεδόν «πάγωσε» όταν ακούστηκε δημόσια ότι ο 24χρονος σήμερα κατηγορούμενος έχει πειράξει σεξουαλικά και τη μικρότερη αδερφή του, η οποία εξακολουθεί να ζει στο ίδιο σπίτι με εκείνον. Την καταγγελία
έκανε η γιαγιά των παιδιών, στην οποία το μικρότερο κορίτσι φέρεται να περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα της είχε κάνει ο αδερφός της, ωστόσο η ανήλικη αρνείται να δώσει επίσημη κατάθεση στην Αστυνομία.

Η 19χρονη σήμερα Ηρακλειώτισσα έχει παντρευτεί και μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης κύησης. Στο
πλευρό της βρίσκεται ο σύζυγος της, η οικογένεια του αλλά και η γιαγιά της, η οποία την στηρίζει με όλη της την δύναμη. Με τον αδερφό της δεν έχει καμία σχέση, ούτε καν μιλούν. Τον βλέπει και τον αποστρέφεται, ανακαλώντας στη μνήμη της όσα έζησε στα χέρια του, την σεξουαλική, σωματική και ψυχολογική της κακοποίηση. Δεν κρύβει την οργή και την δυσφορία της όταν τον αντικρίζει.

Με την μητέρα της είναι σχεδόν ...εχθροί. Όσο ζούσε κοντά της, ένιωθε σαν ένα πλάσμα ζωντανό-νεκρό, καθώς τη βασάνιζαν οικογενειακώς. Ακόμα και χθες, η μητέρα κατέθεσε υπέρ του κατηγορούμενου γιου της, υποστηρίζοντας ότι η 19χρονη τον κατηγορεί από ζήλια επειδή εκείνη του είχε περισσότερη αδυναμία.

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, ο 24χρονος ξεκίνησε να ασελγεί σε βάρος της αδερφής του όταν εκείνη ήταν 14 ετών και εκείνος 18 ετών.

Φέρεται μεταξύ άλλων να την οδηγούσε σε ένα ερειπωμένο κτίριο όπου την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Και αυτό γινόταν κατ' εξακολούθηση. Η ανήλικη δεν είχε αποκαλύψει ποτέ πριν σε κανένα τα όσα της έκανε ο αδερφός της, ο οποίος - όπως καταγγέλθηκε - από τη μία την κακοποιούσε σεξουαλικά και από την άλλη την έδερνε και την έβριζε. Και όπως ακούστηκε στο ακροατήριο, δεν ήταν ο μόνος.

Βρήκε το κουράγιο να εξομολογηθεί τον Γολγοθά της στην γιαγιά της αλλά και στον μετέπειτα σύντροφο της. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα έδρας, το κορίτσι βρήκε την δύναμη να μιλήσει όταν άλλαξε περιβάλλον και ένιωσε ασφάλεια.

Μέχρι πρότινος ήταν αδύνατον να εκμυστηρευτεί το μαρτύριο της, να βρει ένα στήριγμα μέσα στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον. Την αντιμετώπιζαν ως δουλικό, χωρίς ίχνος αγάπης και σεβασμού. Όταν οι άλλοι έτρωγαν σουβλάκια, εκείνη την άφηναν να πεινάει. Την κλείδωναν σε ένα δωμάτιο επειδή ήταν «κακό παιδί» και της στερούσαν ακόμα και το νερό.

Ο 24χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζει η αδερφή του. «Μα είναι δυνατόν να μου λέτε ότι έκανα αυτά τα πράγματα στην αδερφή μου; Δεν είχα ανάγκη. Είχα σχέσεις αλλά και σχέσεις να μην είχα, δεν θα το έκανα στην αδερφή μου». 

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 24χρονο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την κατηγορία της αιμομιξίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου