Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣτρατιωτικός, διπλωμάτης και επιχειρηματίες μεταξύ αυτών

Αυτοί είναι οι εννέα συλληφθέντες για παιδική πορνογραφία!

 

 Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγός σχολικού λεωφορείου και άλλοι "υπεράνω υποψίας" πολίτες, είναι μεταξύ 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία "ΙΚARUS".

Η επιχείρηση άρχισε πριν από τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χτες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνό.


Στην Ελλάδα συνελήφθησαν εννέα άτομα και για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ εκατοντάδες άλλοι παιδόφιλοι συνελήφθησαν στις υπόλοιπες χάρες της Ευρώπης.


Οι εννέα που συνελήφθησαν εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Πειραιά, 'Αρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.


Η αστυνομία, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των εννέα ατόμων, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.


Πρόκειται για τους:


- ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά, συνταξιούχο.

- ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗ Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή.
- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, οδηγό σχολικού λεωφορείου.
- ΔΑΝΙΗΛ Παναγιώτη του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, ιδιωτικό υπάλληλο.
- ΙΤΣΙΟ Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
- ΜΟΥΣΤΑΚΗ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Σεβάσμιας, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, επιχειρηματία.
- GILLER Τardy του Gaston και της Genevieve , που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο.
- ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
- ΠΑΤΕΛΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.

Διευκρινίζεται ότι οι συλλήψεις των εννέα ατόμων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης και την Κάρπαθο Δωδεκανήσου. Επιπλέον, σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Κέρκυρα και Άρτα.


Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντεκα 11 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα "σκληρό" υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.


Από τους συλληφθέντες, οι οκτώ είναι Έλληνες και ένας Γάλλος υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας κατά τη σύλληψη του, ενώ ένας από τους Έλληνες και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ οι πέντε δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η "ΙΚARUS" είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά "χτυπήματα" στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου