Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΓΑΜΠΡΟΣ


Αχαΐα: Ο γαμπρός θέλει την προίκα, αλλά όχι τη νύφη!

 

 

Όλο και περισσότεροι κοιτάζουν την προίκα, πριν πάρουν την απόφαση να παντρευτούν – Διαβάστε δύο… ιδιαίτερες υποθέσεις…
Στην πρώτη περίπτωση, πρωταγωνιστής ένας ηλεκτρολόγος και μία κομμώτρια. Εδώ και χρόνια είχαν σχέση, αλλά όταν έφτασε η ώρα να μιλήσουν για γάμο, η γυναίκα ένιωσε πως συναντούσε… άλλον άνθρωπο!
Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί και ήταν σίγουρο πως θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας. Φαίνεται όμως πως ο νεαρός είχε κάτι άλλο είχε κατά νου. Έτσι λίγο πριν μιλήσουν στους δικούς τους, της δήλωσε ξεκάθαρα πως «οι καιροί είναι δύσκολοι και πως δεν πρόκειται να την παντρευτεί αν δεν πάρει προίκα 15 με 20.000 ευρώ»!
Η νεαρή κομμώτρια, όσο και αν προσπαθούσε να τον μεταπείσει, εξηγώντας του πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και πως ντρέπεται να το πει στους γονείς της, εκείνος επέμενε! Έφτασε δε στο σημείο να την απειλήσει πως… «έχει και καλύτερη οικονομική προσφορά από άλλη γυναίκα»!
Η μέχρι εκείνη τη στιγμή μνηστή του, προσπαθούσε να του εξηγήσει πως όλα τα ζευγάρια ξεκινούν δύσκολα, αλλά στο τέλος τα καταφέρνουν, πως εκείνη δουλεύει ως κομμώτρια από σπίτι σε σπίτι για να μπορέσει να εξασφαλίζει τα προς το ζειν, ο ηλεκτρολόγος όμως επέμενε στο… να της αλλάζει τα φώτα! Η απόφασή του ήταν τελεσίδικη και κάπως έτσι, το ζευγάρι διέκοψε κάθε σχέση.
Ήθελε μόνο την προίκα!
Στην δεύτερη περίπτωση, ο πρωταγωνιστής ήθελε… μόνο την προίκα! Μάλιστα, πλήρωσε και έβαλε την αγγελία που βλέπετε παρακάτω…
ΦΩΤΟ από dete.gr
Πάντως είναι γεγονός πως τα… προικοσύμφωνα που επανέρχονται στο προσκήνιο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Βέβαια η προίκα νομικά δεν ισχύει ως θεσμός από το 1983, αλλά κάποια ζευγάρια κάνουν σήμερα προικοσύμφωνα, αφού οι οικονομικές ανάγκες πλέον είναι αυξημένες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου