Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣΕπιτήδειος «ξάφρισε» δεκάδες άτομα για διπλώματα οδήγησης, μεταβιβάσεις ΙΧ

Ενας 46χρονος Ελληνας «πουλούσε διευκόλυνση» για έκδοση, ανανέωση ή επέκταση αδειών οδήγησης, μεταβιβάσεις κ.α. και απέσπασε από 32 άτομα συνολικά το ποσό των 40.320 ευρώ.

Συνελήφθη έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την 24-01-2012, 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αντιποίησης Αρχής», «Απάτης», «Υπεξαγωγής εγγράφων».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 46χρονος για χρονικό διάστημα ενός έτους περίπου, εμφανιζόμενος ψευδώς ως Υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ως συνεργάτης σχολών οδηγών, πλησίαζε άτομα προκειμένου να τους διευκολύνει δήθεν, σε ότι αφορά διαδικασίες για εκδόσεις – ανανεώσεις - επεκτάσεις αδειών ικανότητας οδήγησης, μεταβιβάσεις οχημάτων κ.α.
Με τον παραπάνω τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.320 ευρώ περίπου, από 32 άτομα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος,
  • άδειες κυκλοφορίας οχημάτων
  • άδειες ικανότητας οδήγησης
  • πλήθος αντιγράφων δημοσίων εγγράφων (δελτίων ταυτοτήτων, εκκαθαριστικών Δ.Ο.Υ. κλπ)
  • φωτογραφίες 133 προσώπων
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εξαπατηθέντων ατόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου