Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥΧρυσοχοΐδης: Δεν καμαρώνω που δεν διάβασα το Μνημόνιο

Ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της πολιτικής του καριέρας του χαρακτηρίζει με νέα δήλωσή του το γεγονός πως δεν διάβασε το Μνημόνιο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Σε περαιτέρω εξηγήσεις μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook υποχρεώθηκε υπό το κύμα αντιδράσεων ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Επισημαίνοντας πως όχι απλά δεν ασχολήθηκε με το κείμενο αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της "δήθεν διαπραγμάτευσης", υπογραμμίζει ότι δεν το είπε με καμάρι.
Μάλιστα εκτιμά πως αυτό το γεγονός ήταν από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής του καριέρας, σημειώνοντας πως δεν εκτίμησε σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και δεν ασχολήθηκε με το μείζον, την ευθύνη του ως μέλους της ηγεσίας της χώρας.
Η ανάρτηση του Χρυσοχοΐδη
"Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου. Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης.
Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου. Ίσα-ίσα το αντίθετο. Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής.
Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας.
Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε.
Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά. Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο.
Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα. Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ' αυτό".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου