Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ



«Μπακάλης» με 78 εκατ. ευρώ στην Ελβετία

  Μεγαλοεπιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των αλυσίδων Super Market καταγγέλλεται και μάλιστα με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για λαθραία εξαγωγή εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία.

Η επιστολή αυτή βρίσκεται στα χέρια του κ. Βενιζέλου καθώς και σε αυτά του Νίκου Λέκκα Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και Σχεδιασμού Ελέγχων, δηλαδή του ΣΔΟΕ. Συντάκτης της επιστολής είναι άτομο που γνωρίζει άριστα τις δοσοληψίες του επιχειρηματία είτε με τους προμηθευτές του είτε με τις ελβετικές τράπεζες.
Ο επιχειρηματίας επί μακρόν χρηματοδοτεί την Νέα Δημοκρατία και όπως καταγγέλλεται, στελέχη της ΝΔ με νύχια και με δόντια τον «προστάτευαν» διατηρώντας τον στο απυρόβλητο.
Είναι προφανές πώς ο καταγγέλλων ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, στέλνει την επιστολή του απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και τον Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ στην Αθήνα , έχοντας υπόψη του ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στην Θεσσαλονίκη ήταν μέχρι προ ημερών ο Χρήστος Παπαχατζής όστις και συνελήφθη. Θα ήταν μάταιο για ευνόητους λόγους να είχε απευθυνθεί σε αυτόν. Είναι δε ενδεικτικό πώς δεν απευθύνεται η επιστολή στον Καπελέρη, πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ και μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών ο οποίος αποπέμφθηκε λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση λαθραίας διακίνησης καυσίμων.

Σάρξ εκ της σαρκός

  Ο περί ου ο λόγος επιχειρηματίας γεννηθείς λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είναι σοβαρός και πείσμων «ένοικος» της γαλάζιας πολυκατοικίας. Προσωπικός (επιστήθιος επιμένουν οι γνωρίζοντες) φίλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη, απαιτεί οι υπάλληλοι του να είναι αποδεδειγμένα οπαδοί της ΝΔ.  Αυτήν την περίοδο όπου καταρρέουν τα στεγανά ο επιχειρηματίας αισθάνεται ευάλωτος δεδομένου ότι τα στηρίγματα του στην εξουσία είναι μονομερή και συγκεκριμένα.
Όπως φαίνεται λοιπόν ο «πατριώτης» οικονομικός παράγων προκειμένου να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο φρόντισε να χρηματοδοτεί υπογείως βεβαίως και σε προσωπική βάση μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ , ιδιαίτερα εκείνα τα οποία κατά τεκμήριο εφάπτονται της εξουσίας.
Για τον λόγο αυτόν προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών και το Νο1 του ΣΔΟΕ έχουν στα χέρια τους αυτήν την επιστολή και άρα θα είναι εκτεθειμένοι αν δεν προχωρήσουν άμεσα στην διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το άτομο αυτό.

Το χρονικό της μεγάλης απάτης.

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Οικονομία την στιγμή αυτή το ότι παρά την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, οι τιμές στα ράφια των Super Market παραμένουν σταθερά υψηλές, είτε και αυξάνονται κατά παράβαση κάθε οικονομικής λογικής. Ο λόγος είναι απλός.
Ο χώρος της διακίνησης τροφίμων στην Ελλάδα από την στιγμή μάλιστα που το 70% αυτής της κατανάλωσης αφορά εισαγόμενα προϊόντα, λειτουργεί στη βάση των αμείλικτων καρτέλ. Είτε κατά κατηγορία τροφίμου (γάλα, γαλακτοκομικά, αλκοολούχα, αεριούχα, κρέας, κλπ) είτε ως καρτέλ διακίνησης στη βάση συμφωνίας των ιδιοκτητών των αλυσίδων Super Market με τους προμηθευτές εξωτερικού και εσωτερικού.

Ο καταγγέλλων και συντάκτης της επιστολής προς τον κ. Βενιζέλο εξηγεί πώς ο συγκεκριμένος μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε επί σειρά ετών να κατατίθενται σε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία, τα Πιστωτικά Τιμολόγια και τα Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών αντί να εισπράττονται όπως θα ήταν το νόμιμο και φυσιολογικό από την Ανώνυμη Εταιρεία της οποίας είναι άλλωστε βασικός μέτοχος.

Πώς λειτουργούσε η κομπίνα

Εισπράκτορας και γενικός «τακτοποιητής» των παρανόμων δοσοληψιών του μεγαλοεπιχειρηματία είναι κάποιος Ι.Μ κάτοικος Ζυρίχης (στην επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταγράφεται το πλήρες όνομα του καθώς και η διεύθυνση της κατοικίας του). Ο άνθρωπος αυτός, διαμεσολαβητής στην ουσία είναι και συνεργάτης (πράκτορας) ελβετικής τραπέζης και συγκεκριμένα της UBS.
Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή που ο πατέρας του Ι.Μ από την Ζυρίχη, είναι και ο κύριος προμηθευτής της αλυσίδας Super Market του επιχειρηματία και μάλιστα στον σημαντικότατο τομέα των γαλακτοκομικών. (Στην επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφέρεται το όνομα της εταιρείας του προμηθευτή, η οποία είναι πασίγνωστη στον κόσμο των τροφίμων). Κατά τον καταγγέλλοντα, από την συνεργασία της ομοουσίου αυτής τριάδος ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε εντός του 2011 να διαθέτει σε τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στα ονόματα της συζύγου του, της θυγατρός του, του υιού του και το δικό του, το ευτελές ποσό των 78.εκατ ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πώς πάντα κατά τον καταγγέλλοντα, στο υπόγειο της επαύλεως της θυγατρός του μεγαλοεπιχειρηματία «αναπαύονται» 2 Lamborgini, 3 Ferrari, 2 Bentley, 2 Aston Martin, 1 Combra, 2 Hammer H2 και εσχάτως μία Bugatti αξίας 1.4000.000 ευρώ.

Τα παραπάνω αναφέρονται προκειμένου να πιστοποιήσουν την αλήθεια των λόγων των γερμανών δανειστών οι οποίοι προσφάτως κατήγγειλαν δημοσίως τους Έλληνες επιχειρηματίες πώς δεν επενδύουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως συσσωρεύουν παντοιοτρόπως τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.

Οι δρόμοι της κομπίνας

Από την τράπεζα της Ζυρίχης έως την κατοικία του στα Βασιλικά (στην βόρειο παρειά του Χορτιάτη) του ενός εκ της αγίας τριάδας, του μεγαλοπειχειρηματία, του πατέρα και του υιού I.M, ο δρόμος είναι μακρύς.
Αναφέρεται η συγκεκριμένη κατοικία διότι κατά την επιστολή προς τον κ. Βενιζέλο, εκεί φυλάσσονται όλα ανεξαιρέτως τα εμβάσματα που αφορούν τις παράνομες δοσοληψίες των τριών συνεταίρων , τα αποδεικτικά στοιχεία για τις υπερτιμολογήσεις και η αξονική τομογραφία της απάτης.
 Ο κ. Βενιζέλος και η ηγεσία του ΣΔΟΕ δεν έχουν παρά να εντοπίσουν την κατοικία (τίποτε πιο εύκολο αφού αναφέρεται και η διεύθυνση), οι τραπεζικοί λογαριασμοί (γνωρίζουν την τράπεζα) αλλά και τα πιστωτικά τιμολόγια καθώς και όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα, να κάνουν τον λογαριασμό και να ανακαλύψουν το πώς αδήλωτα κεφάλαια δεκάδων εκατ. ευρώ έχουν πετάξει για την Ελβετία με απλά ηλεκτρονικά εμβάσματα μέσω ενός αθώου laptop.
Στην διάθεση της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr βρίσκονται όλα τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν!

«Το γοργόν και χάριν έχει»

Ο καταγγέλλων τέλος επιμένει πώς η έρευνα και ο εντοπισμός των «κεφαλαίων που δραπέτευσαν» θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πάραυτα. Επισημαίνει δε πως είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο εν λόγω επιχειρηματίας μετά του «διαμεσολαβητή» Ι.Μ. ενδέχεται πολύ σύντομα να μεταφέρει τα 78 εκατ. στην Σιγκαπούρη, στο ομώνυμο κατάστημα της UBS, λόγω μεγαλύτερου επιτοκίου καταθέσεων.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα στην Άπω Ανατολή προσφέρει επιτόκιο της τάξης του 5,78% και όχι 4,5% το οποίο προσφέρει αυτή τη στιγμή η UBS της Ζυρίχης!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου