Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Χ.Αλμούνια: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν εξυπηρετούν από το 2013 τα δάνεια που πήραν

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles, ο Επίτροπος κ. Αλμούνια αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2013 να εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που έχουν λάβει.

Όπως υποστηρίζει η Δράση σε ανακοίνωσή της, η επίσημη χρεοκοπία των δύο κομμάτων, η οποία αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο, θα οδηγήσει σε ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη, μια που κατά κύριο λόγο αφορά κρατικές τράπεζες (η πλειοψηφία των σχετικών δανείων είχε ληφθεί από την Αγροτική). Τα συνολικά δάνεια των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Αλμούνια  έχουν ως εξής:

"Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες. Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής. Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων.

 Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου