Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ;; ΜΕ ΛΑΔΩΜΑΤΑ;;;


24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΓΛΥΦΕΙ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΑΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣΠρόκειται περί μιας άθλιας μεθόδευσης, πιθανόν για να “εξαργυρώσει” το δικαστικό Σώμα ώστε να σταματήσει να βγάζει αποφάσεις υπέρ του λαού και κατά του μνημονίου. Η μέθοδος είναι εξ ολοκλήρου φασιστικής νοοτροπίας και έμπνευσης. Ο δωρολήπτης της Γιάννας Αγγελοπούλου μετά το νέο σκαμπίλι του Δικαστικού Σώματος για το χαράτσι που έκρινε αντισυνταγματικό, αποπειράται την κηδεμόνευση της Δικαιοσύνης με λεφτά και καθυστερούμενα. Τώρα πιθανόν τα θυμήθηκε.

Την ίδια ώρα αποπειράται να κάνει τους δικαστές, Ιούδες. Να τους γυρίσει πίσω όσα τους έκλεψε για να αποφασίζουν “πιο ορθόδοξα”. Εαν υπήρχε Έκτακτο Λαϊκό Δικαστήριο, αυτός ο τύπος θα έπρεπε να έχει άλλη αντιμετώπιση.

Διαβάστε την είδηση για να κατονήσετε πως λειρουργεί το παρακράτος:

Την πεποίθηση του ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τους δικαστές οι οποίοι «έχουν δυστυχώς υποστεί από τις μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς τους καθώς ξεπέρασαν το 45% και σε μερικές περιπτώσεις το 50%» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. «Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, είναι γνώστες αυτής της μεγάλης μείωσης και αντιλαμβάνονται την ανάγκη ανόρθωσης αυτής τη αδικίας» υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Η αποκατάσταση των ασυμμετριών» στον τομέα των αποδοχών των δικαστών δεν είναι παραχώρηση αλλά υποχρέωση της Πολιτείας και η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί την πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου, που δικαίωσε τους δικαστικούς», είπε και κατέληξε : «μια από τις κυριότερες προτεραιότητες μου είναι η αποκατάσταση αυτής της αδικίας και ελπίζω σύντομα θα τα καταφέρω».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα ενισχυθούν με 115 δικαστές τα διοικητικά δικαστήρια, ενώ θα καλυφθεί μεγάλο κενό των οργανικών θέσεων (περίπου 1.050).Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος, υπογράμμισε ότι «καθίσταται σαφές, μέρα με τη μέρα ότι η κρίση της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας γίνεται και κρίση βασικών θεσμών του κράτους», ενώ επισήμανε ότι το ασταθές και ανολοκλήρωτο κοινωνικό κράτος και η φορολογική επιβάρυνση σε συνδυασμό με την παγιωμένη αδυναμία διώξεως της φοροδιαφυγής, το έλλειμμα ευκαιριών, τον αποκλεισμό των νέων ανθρώπων να αναπτύξουν δραστηριότητες κλπ, δημιουργούν διαφορές οι οποίες οδηγούνται στα διοικητικά δικαστήρια.Η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη, ανέφερε ότι «το επίπεδο πληροφόρησης για την καθημερινότητα της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της χώρας μας είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό, αν όχι ανύπαρκτο και μάλλον δεν ενδιαφέρει κανένα, εκτός από τους ίδιους. Εμείς όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε περιορισμένα μέσα, καθόλου επιμόρφωση, ανεπαρκή κατάρτιση, υπερβολικό φόρτο εργασίας και ελλιπή οργάνωση». Ακόμη χαρακτήρισε «σχεδόν κωμικό» το επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού των διοικητικών δικαστηρίων, ενώ αναφέρθηκε και στα οργανικά κενά δικαστών που υπερβαίνουν τους 100 δικαστές και η αναλογία ενός γραμματέως για έξι δικαστές, προσέθεσε η πρόεδρος της Ένωσης.Οι εκκρεμείς υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια ανέρχονται στις 399.000 και εξ αυτών οι 98.000 είναι φορολογικές και τελωνειακές.

Μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης, οι εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ανέρχονται στις 11.500 και προσδιορίζονται για να συζητηθούν μετά από 2,5 χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες αγωγές προσδιορίζονται να δικαστούν μετά από πέντε χρόνια.Από τα κόμματα παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Βασίλης Γκίκας (ΠΑΣΟΚ), ο Σωτήρης Αυδελίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) και ο Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου