Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ

mafia2


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥ Η “ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ” ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΓΓ.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ. ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ “ΕΓΚΕΦΑΛΟ” ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;

Η Αριάννα Φερεντίνου δημοσιογράφος της Τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News γράφει σήμερα στο άρθρο της στην εφημερίδα για τον Αγγελο Φιλιππίδη με τίτλο :
The questions I couldn’t ask Mr. Filippidis ( Οι ερωτήσεις που δεν θα μπορούσε να απαντήσει ο κ. Φιλιππίδης )

Δεν ήταν το πιο ευχάριστο ταξίδι μέσα από την πόλη της Κωνσταντινούπολης εκείνο το βράδυ, πριν από δύο ημέρες. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης γέφυρας του Βοσπόρου, και στη συνέχεια μέσα από μια ατελείωτη μάζα τσιμέντου σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, τα οποία τα εκατομμύρια των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης αποκαλούν «κατοικίες της σύγχρονης ζωής», μέσω μέσα απο τις άμορφες χωρίς δένδρα γειτονιές, εξαπλώνεται σαν ασθένεια πέρα από τα περιποιημένα ανθισμένες όχθες του αυτοκινητόδρομου .
Αλλά έπρεπε να το κάνω. Για άλλη μια φορά, έπρεπε να επισκεφθώ τον τόπο, που για τις τελευταίες ημέρες υπήρξε η καρδιά του ξηλώματος του Ελληνικού πολιτικού δράματος: η Μάλτεπε Açık Ceza İnfaz Kurumu, όπου Άγγελος Φιλιππίδης, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), περνούσε ακόμη βράδυ στους αλλοδαπούς στο Blok L.
Για τις τελευταίες δέκα ημέρες, Φιλιππίδης υπήρξε μοναδική επαγγελματική μου εμμονή, όπως πάντα γι ‘αυτόν φαίνεται να είναι η μεγάλη είδηση ​​στην Ελλάδα. Παγιδευμένος σε ένα ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη μετά από ένα κόκκινο δελτίο της Ιντερπόλ και κατηγορείται για την έγκριση μη εγγυημένων δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για «τους φίλους και τους συναδέλφους,”

Ο Φιλιππίδης ξοδεύει τώρα τις ημέρες του σε αυτή τη “σύγχρονη” τουρκική φυλακή. Ένας από τους πέντε χιλιάδες κρατούμενους , έτσι ίσως διαμένει σε ένα από τα δίκλινα ή τετράκλινα κελιά για τους αλλοδαπούς και περιμένει την έκδοσή του στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό για έναν δημοσιογράφο να είναι τόσο σωματικά κοντά την ιστορία σας και όμως τόσο μακριά από αυτή. Εννοώ να στέκεται έξω από την κεντρική πύλη των φυλακών στην κορυφή της Sancaktepe περιοχή της Κωνσταντινούπολης, και έχει ξεκινησει το βραδινό κρύο, γνωρίζοντας πίσω από αυτούς τούς αγκαθωτούς τοίχους, κάπου μεταξύ των δεκάδων ενιαία ιστορία-μεγάλων κτιρίων, ο κ. Φιλιππίδης σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του που μπορεί να φέρει την ελληνική πολιτική ανάποδα, γιατί οι συνδέσεις και οι αποφάσεις του αγγίζουν μεγάλους παίκτες στην πολιτική και την πρόσφατη επιχειρηματική ζωή που φτάνουν μέχρι και στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αλλά δεν μου επιτρέπεται, να διασχίσουν την πύλη επιτρέπεται μόνο στο δικηγόρο του, τις προξενικές αρχές ή τους στενούς συγγενείς, δεν μπορώ να τον ρωτήσω τίποτα. Απογοητευμένη και το κρύο, είχα μόνο να επαναλάβω στην κάμερα, «ο φυγάς τραπεζίτης παραμένει στη φυλακή Μάλτεπε, στο μπλόκ για τους ξένους, περιμένοντας με ανυπομονησία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θα εκδοθεί, προκειμένου να εξηγήσει τα πάντα έγιναν σύμφωνα με την παραγγελία. Οι τουρκικές δικαστικές αρχές περιμένουν μεταφρασμένο αρχείο του για να τους αποσταλεί από την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης . “
 Αν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον ίδιο, θα τον ρωτούσα για πρώτη φορά , γιατί ο ίδιος επέλεξε να έρθει στην Κωνσταντινούπολη πριν επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα , όπως οι διωκτικές αρχές του ζήτησαν να κάνει?
 Ποιές ήταν «επαφές» του στην Κωνσταντινούπολη, ποιούς ήρθε να δεί και για ποιό λόγο. Και πάνω απ ‘όλα , ποιός τον συμβούλεψε να προσλάβει τη ποινικό δικηγόρο κα Seyda Yıldırım να ασχοληθεί με την υπόθεσή του ενώπιον των τουρκικών δικαστικών αρχών ;
 Ενδιαφέρον είναι το ιστορικό της δικηγόρου του που εκπροσωπεί τον αρχηγό της μαφίας Alaattin Çakıcı και σήμερα τον Αζέρο σκοτεινό επιχειρηματία Reza Zarrab , κάνει αυτή την επιλογή του αινιγματική . Στην πραγματικότητα , το τελευταίο ζήτημα με ενόχλησε πολύ .

Στην πραγματικότητα, η τελευταίo ζήτημα με ενόχλησε πολύ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την κα Yıldırım μετά την απόκτηση των τηλεφώνων της από την ένωση δικηγόρων της Κωνσταντινούπολης . Ήθελα να την ρωτήσω πόσο καιρό ο πελάτης της θα κρατηθεί στην Τουρκία. Αλλά ο αριθμός του κινητού απαντήθηκε από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτή και δεν υπήρξε καμία απάντηση από το γραφείο της. Ίσως είναι σύμπτωση, αλλά ίσως υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο σε αυτή την ιστορία από την απλή αναφορά από τα παγωμένα βουνά της Sancaktepe.

Τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα γράφονται σε άρθρο στο http://24hathenspress.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου