Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΨΥΧΡΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !!

Σύλληψη επιχειρηματιών για εκβίαση κλινικάρχη -«Ή μας δίνεις 100.000 ευρώ ή θα βρεις την κλινική σπασμένη»

Σύλληψη επιχειρηματιών για εκβίαση κλινικάρχη -«Ή μας δίνεις 100.000 ευρώ ή θα βρεις την κλινική σπασμένη»

Aλλη μια υπόθεση εκβίασης, αυτή τη φορά κατά εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αιμοκάθαρση νεφροπαθών, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνοντας συνολικά 4 άτομα, 2 επιχειρηματίες, 1 απόστρατο αστυνομικό και 1 δικηγόρο.
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. απαιτήθηκε εκβιαστηκά από κλινικάρχη στο Ναύπλιο το ποσό των 100.000 ευρώ, για την αποτροπή ή «προστασία» από ενδεχόμενους ελέγχους κρατικών υπηρεσιών, για την κάλυψη υποτιθέμενων οφειλών της σε τρίτους, αλλά και για να μην προκληθούν ζημιές στην κλινική από τρίτους.

Σε βάρος των τεσσάρων που συνελήφθησαν σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και της απλής συνέργειας σε αυτή, της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Καταγγελία που έφθασε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αιμοκάθαρσης νεφροπαθών, με έδρα περιοχή της Πελοποννήσου, δέχονταν εκβιαστική απαίτηση καταβολής χρηματικού ποσού (100.000) ευρώ από τον 45χρονο συλληφθέντα επιχειρηματία (ο οποίος παρουσιάζονταν ως πρώην Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της εταιρείας αυτής) καθώς και από τον 49χρονο απόστρατο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εκβιαστική απαίτηση καταβολής των χρημάτων αποσκοπούσε στην παροχή «προστασίας» προς την εταιρεία, την αποτροπή ελέγχων - μέσω «γνωριμιών» σε δημόσιες Υπηρεσίες – και την παραίτηση από οικονομικές αξιώσεις του 45χρονου και του 49χρονου αλλά και την κάλυψη οφειλών της εταιρείας.
Ακολούθησαν συναντήσεις, στις οποίες οι συλληφθέντες παρουσίαζαν ψευδείς διαβεβαιώσεις και παραστάσεις αναληθών γεγονότων, προκειμένου να πειστούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας για την καταβολή των χρημάτων.

Στις συναντήσεις μετείχε από την πλευρά της καταγγέλλουσας εταιρείας 53χρονος επιχειρηματίας. Σε μια από τις συναντήσεις, τρεις από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 45χρονος, ο 49χρονος απόστρατος αστυνομικός και ο 51χρονος δικηγόρος προσκόμισαν έγγραφο σχεδίου ιδιωτικού συμφωνητικού επίλυσης οικονομικών διαφορών, δήλωσαν ότι υπάρχουν επιπλέον απαιτήσεις τρίτων ατόμων προς την εταιρεία και απαίτησαν εκ νέου το χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ για τη «οριστική διευθέτηση των προβλημάτων» .

Σε άλλη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές (24.02.2014) το απόγευμα, στα γραφεία της εταιρείας του 53χρονου επιχειρηματία, για την παραλαβή του συμφωνηθέντος τελικά ανωτέρω ποσού, συνελήφθησαν και οι τέσσερις (4) εμπλεκόμενοι, ενώ στην κατοχή του 45χρονου επιχειρηματία βρέθηκαν μέσα σε τσάντα, τα χρήματα - 100.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα - που είχε παραλάβει από τον 53χρονο νωρίτερα.
Σε σωματικές έρευνες που έγιναν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τα κινητά τους τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και ένα ειδικό στυλό ανίχνευσης πλαστότητας χαρτονομισμάτων.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες των συλληφθέντων στην πόλη της Κορίνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Στην οικία του 49χρονου απόστρατου αστυνομικού, τρία πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες (χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες), δίκαννο και μονόκαννο κυνηγετικά όπλα (χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες), πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και σιγαστήρας, πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος, σπρέι πιπεριού και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.
Στην οικία του 45χρονου επιχειρηματία, κατασχέθηκαν έγγραφα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη εταιρεία και μία κοντόκανη καραμπίνα, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής.
Στην οικία του 51χρονου δικηγόρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες κατοχής.

Τα κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα και λοιπά σχετικά αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς όμως να είναι μέτοχος αυτής. Επιπρόσθετα δεν προέκυψε υποχρέωση της εταιρείας προς τρίτα πρόσωπα ή στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή εμπλοκής δημοσίων υπαλλήλων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου