Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ;;

Αυτός είναι ο τυφλός αριστούχος μαθητής που δεν τον δέχονται στο ΑΠΘ!


Μαθητής του 20, με άπειρες διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας είναι ο Αργύρης Κουμτζής, ο τυφλός μαθητής στον οποίο το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ έκλεισε την πόρτα, αρνούμενο να τον δεχθεί, ώστε να φοιτήσει εκεί.

Ο Αργύρης είναι παιδί οικογένειας τυφλών και αυτή τη στιγμή φοιτά στην Γ’ τάξη, στο Λύκειο Πεύκων Θεσσαλονίκης.
Το 2011 πήρε το αργυρό μετάλλιο στην Μαθηματική Ολυμπιάδα, ενώ έχει πάρει αρκετές διακρίσεις και σε διαγωνισμούς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ανταγωνιζόμενος βλέποντες μαθητές.
Ο νεαρός Αργύρης είναι επίσης δεινός σκακιστής και φέτος κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τυφλών Ανδρών στο σκάκι.

Σ’ αυτόν τον μαθητή όμως που κατάφερε να ξεπεράσει την αναπηρία του και να διαπρέψει στο σχολείο του, το τμήμα φυσικής του ΑΠΘ αρνείται να εκπληρώσει το όνειρό του και να επιτρέψει να σπουδάσει την επιστήμη που τόσο λατρεύει.

“Τον Μάιο του 2013 ήρθαμε σε επαφή με τον πανεπιστήμιο γνωρίζοντας τη διάταξη που δεν έκανε δεκτούς τυφλούς φοιτητές. Η απάντηση ήταν αρνητική. Νιώθουμε να μας τιμωρούν και μας αναγκάζουν να πάει ο Αργύρης σε άλλη πόλη. Είμαι κι εγώ τυφλός και νιώθω υπερήφανος για όσες διακρίσεις έχει κατακτήσει το παιδί μου», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πατέρας του μαθητή.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Αργύρης έχει στεναχωρηθεί πάρα πολύ με την εξέλιξη αυτή.
«Ο Αργύρης είναι πικραμένος, ενώ θα έπρεπε τέτοια ταλέντα να αξιοποιούνται από τη χώρα. Ο πρόσφατος έλεγχός του είχε μέσο όρο το απόλυτο 20», είπε.

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε πάντως, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στην επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για τα εμπόδια στην εισαγωγή φοιτητών με ειδικές ανάγκες σε ορισμένα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου