Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕ Η ΓΑΪΔΟΥΡΑ

Γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ στην «τσιμπίδα» στου ΣΔΟΕ – Είχε αδήλωτα 710.000 ευρώ

Γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ στην «τσιμπίδα» στου ΣΔΟΕ – Είχε αδήλωτα 710.000 ευρώ

Αν και έβγαζε τα προς το ζην κάνοντας προβλέψεις, ένα γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ, απέτυχε να «δει» με το χάρισμά του την αποκάλυψη του ΣΔΟΕ, που εντόπισε τις παχυλές αδήλωτες καταθέσεις του. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα... λαβράκια, των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Ο αστρολόγος, με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις και αρκετούς «επώνυμους πελάτες», όπως δήλωνε ο ίδιος, είχε σε λογαριασμό 710.000 ευρώ αδήλωτα και θα κληθεί να καταβάλει στην Εφορία, σχεδόν όλο αυτό το ποσό.

Οι εντατικοί έλεγχοι έχουν ξεσκεπάσει αρκετούς ακόμη. Ανάμεσά τους, έμπορος στην Αταλάντη με 8,6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους, για τον οποίο τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξετάζουν αν πρόκειται για έσοδα που σχετίζονται με υπόθεση τοκογλυφίας στην περιοχή.
Στη Θήβα οι ελεγκτές ανακάλυψαν καφετέρια που είχε κόψει περίπου 103.000 αποδείξεις από την περίοδο 2009 έως το 2013 με ταμειακή μηχανή που δεν είχε καμία θεώρηση ή δήλωση στην Εφορία, κάτι που σήμαινε πως οι ιδιοκτήτες δεν φορολογούνταν ούτε για ένα ευρώ.
Την ίδια ώρα, σημαντικές αποκαλύψεις προκύπτουν -κυρίως, έπειτα από καταγγελίες- για οικονομικές συναλλαγές και καταθέσεις ιδιωτών σε όλη τη χώρα. Στην Ηπειρο βρέθηκε νοσοκομειακός γιατρός που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα υπέρογκα έσοδα του, μέσω του τρικ των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Ακόμη εντοπίσθηκαν ιδιοκτήτες λεωφορείων ή άλλοι αυτοκινητιστές να χρησιμοποιούν πλαστά τιμολόγια αγοράς ανταλλακτικών ή συντήρησης οχημάτων τους, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να φοροδιαφεύγουν.
Τους τελευταίους μήνες, σε 215 ελέγχους που εντοπίστηκαν παραβάσεις, τα ποσά που αναμένεται να μπουν στα ταμεία του δημοσίου είναι 211.539.000 ευρώ, με σύνολο αδήλωτων εισοδημάτων τα 100 εκατ. ευρώ.

Σε έλεγχο 29 γιατρών βρέθηκαν να έχουν αποκρύψει εισοδήματα 17,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι σε δύο υποθέσεις εμπορίου παλαιών σιδήρων βρέθηκε φοροδιαφυγή 7,4 εκατ. ευρώ, σε μία εταιρεία χημικών προϊόντων φοροδιαφυγή 4,2 εκ ευρώ, σε μία άλλη εξόρυξης πολυτίμων λίθων μη καταβολή 2,7 εκ ευρώ. Ακόμη, σε δύο ελέγχους σε φαρμακεία και άλλες δύο σε εταιρείες κούριερ, το ποσό που «χάθηκε» για το ελληνικό δημόσιο ήταν 6,7 εκ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου