Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ

ΚαραμανλήςΜηδενικό και καραμανλικό… «Έργο Πολιτών» μας στοίχισε 10.000.000 ευρώ

Δρυός πεσούσης… πάσα ΜΚΟ ξυλεύεται. Οι ποινικές διώξεις για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που υποτίθεται πως ασχολούταν με την αποναρκοθέτηση έχει φέρει στο προσκήνιο μια σειρά υποθέσεων που ήταν εδώ και χρόνια γνωστές στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά η αποκάλυψή τους έκανε… τσιζ.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» που δημιουργήθηκε το 2005 με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και είχε υποτιθέμενο σκοπό την καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων στην ελληνική επικράτεια. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος του Δ.Σ., ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου, λάμβανε αποδοχές 9.500 ευρώ μηνιαίως χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έκλεισε το 2011, αφού όμως πρώτα είχε λάβει περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ κρατική χρηματοδότηση και χωρίς να έχει αποδώσει καμία σημαντική δράση. 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής είχε διατάξει έρευνα για τα οικονομικά της εταιρείας κατά την οποία διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, αφού ο φορέας είχε εξαιρεθεί από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, στην διαχείριση των κονδυλίων, όπου καταγράφηκαν πλήθος παράτυπων απευθείας αναθέσεων, αλλά και στις υπέρογκες αποδοχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν προβλέπονταν από κανένα θεσμικό πλαίσιο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου