Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΚΔΟΤΗ


Ψάχνει εκδότη για να «βγάλει στη φόρα τα άπλυτα» της Goldman Sachs
 
 
 
Ψάχνει εκδότη για να «βγάλει στη φόρα τα άπλυτα» της Goldman Sachs

Σε αναζήτηση εκδότη για το βιβλίο που ετοιμάζεται να γράψει βρίσκεται ο Γκρεγκ Σμιθ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, που παραιτήθηκε πριν από ένα μήνα, καταγγέλοντας πως το εργασιακό περιβάλλον στην επενδυτική τράπεζα ήταν «τοξικό».
Ο Σμιθ συναντήθηκε με αρκετούς εκδότες την περασμένη εβδομάδα.«Σύμφωνα με αρκετά πρόσωπα που ήταν παρόντα στις συνομιλίες, ο Σμιθ περιέγραψε το βιβλίο του ως μια ιστορία ενηλικίωσης κάποιου που εισχώρησε στις επιχειρήσεις με καλές προθέσεις και υψηλά ιδανικά τα οποία τελικά καταρρακώθηκαν από τη βασανιστική εμμονή της τράπεζας να κάνει λεφτά».
Ο Σμιθ δούλεψε στην τράπεζα επί 12 χρόνια και ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Goldman Sachs στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε στους New York Times, ανέφερε ότι η τράπεζα «προτάσσει τα χρηματικά οφέλη για την ίδια παρά για τους πελάτες της», με τους υπαλλήλους της να τρέφουν ελάχιστο σεβασμό στους πελάτες, μη διστάζοντας να τους αποκαλούν στα ενδοεταιρικά e-mail «μαριονέτες».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου