Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΦΑΕ ΤΟ ΤΟΣΤ ΣΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙ …




Έταζαν πλήρες πρωινό και δίνουν τοστ στα σχολεία


Με τη χαρά του πλήρους πρωινού έμειναν καθηγητές, γονείς και μαθητές. Το πλήρες πρωινό του υπουργείου Παιδείας μετατράπηκε σε τοστ. Τι λένε πηγές του υπουργείου για την αλλαγή

Οι υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για ένα πλήρες πρωινό με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς, φρούτα στα 18 σχολεία της Αττικής για να βοηθηθούν τα παιδιά μετατράπηκαν σε κάτι πιο λάιτ... ένα τοστ.
Εκτός όμως από τις εκπτώσεις στο πρωινό, έγινε έκπτωση και στα σχολεία, καθώς το κολατσιό δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία.
Η απόφαση για τη διανομή τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και τυρί αποφασίστηκε επειδή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία.
"Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές", ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Έτσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία ΖΕΠ η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή μικρογευμάτων στα σχολεία των ΖΕΠ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Στα σχέδια των υπευθύνων ήταν ένα πρωινό γεύμα που θα μοιραζόταν δωρεάν σε όλους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος στιγματισμού.
"Είμαστε έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι για να δώσουμε το πρωινό σ' αυτά τα παιδιά που θα περιλαμβάνει γάλα με δημητριακά, μπισκότα, φρούτα και σάντουιτς", είχε αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή τον Ιανουάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου