Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΦΑΤΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ


 
 
Εταιρεία προμήθευσε φασολάκια με σκουλήκια σε παιδικούς σταθμούς 
 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έγινε αποδέκτης καταγγελίας που κατατέθηκε από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, η οποία αφορούσε την παρουσία σκουληκιού σε μαγειρεμένα φασολάκια, που διατίθεντο σε Δημοτικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης – Συκεών.
Τα τελευταία παρασκευάστηκαν από το προϊόν το οποίο ήταν συσκευασμένο σε κλειστό χαρτοκιβώτιο με την επισήμανση «Φασόλι στρόγγυλο 4x2,5 KG L1111261 και ΗΜ. ΛΗ. 26/11/2013 ΙΟΑΝNOY S.A.». Εντός των χαρτοκιβωτίων οι 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών φέρουν την επισήμανση L261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. Η παρασκευάστρια εταιρεία του προϊόντος είναι η ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. που εδρεύει στην Κομοτηνή.
Κατά τη διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσε ότι επρόκειτο για προϊόν μη κανονικό – μη ασφαλές λόγω μη κανονικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ξένων προσμίξεων και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. που εδρεύει στο Καλοχώρι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. και την ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου