Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ

Λογοκρισία στην Κίνα, ακόμα και για σχόλια στο Ιντερνετ!
 
 
 
Λογοκρισία στην Κίνα, ακόμα και για απλά σχόλια στο Ιντερνετ!

Οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες τύπου Twitter στην Κίνα, οι Sina Weibo και Τencent QQ ανέστειλαν σήμερα τη δυνατότητα για τους χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν σχόλια, επισήμως για την καταπολέμηση των "φημολογιών".
Οι δύο κολοσσοί του Διαδικτύου επιβεβαίωσαν στους ιστότοπούς τους ότι το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου, ενώ οι αρχές ανήσυχες για τη ροή των πληροφοριών και των επικρίσεων που μεταδίδονται μέσω των υπηρεσιών αυτών, ενισχύουν τον έλεγχο στο Ιντερνετ.
«Οι φήμες και οι παράνομες και δυσφημιστικές πληροφορίες που μεταδίδονται από τις υπηρεσίες αυτές είχαν δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες ενώ τα σχόλια περιέχουν πολλές βλαπτικές πληροφορίες», αναφέρει ο Τencent, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιστολογίων και παιχνιδιών στην Κίνα.
«Από τις 31 Μαρτίου στις 08:00 η ώρα έως τις 3 Απριλίου στις 08:00 η λειτουργία σχολιασμού του Weibo θα ανασταλεί προσωρινά», δήλωσε από την πλευρά του ο Sina.
Τα μέτρα αυτά που περιορίζουν την ελευθερία των χρηστών του Ιντερνετ λαμβάνονται ενώ οι κινεζικές αρχές επέβαλαν την παύση της λειτουργίας 16 ιστοτόπων και συνέλαβαν έξι άτομα για «δημιουργία και διασπορά φημών», σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου