Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Πίρι Ρέις, Μυτιλήνη, Πολεμικό Ναυτικό, Λιμενικό Σώμα,. ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπ
 
 
Οι Τούρκοι προκαλούν: Το Πίρι Ρέις κόβει βόλτες ανοικτά της Μυτιλήνης



Σε συναγερμό έχει τεθεί τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς εδώ και αρκετές ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις βρίσκεται βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.
Όπως δημοσιεύει το onalert.gr, αμέσως μόλις εντοπίστηκε το τουρκικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έσπευσαν στην περιοχή σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ λογικό είναι να κινητοποιηθούν και μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν «βιολογικές» και «ωκεανογραφικές» έρευνες, δηλαδή οι εργασίες που γίνονται από τους Τούρκους εξελίσσονται στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στην υφαλοκρηπίδα. Αυτή η λεπτομέρεια όμως, η οποία είναι απαραίτητη για την ακρίβεια του ρεπορτάζ, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία.
Κι αυτό διότι ένα τουρκικό ερευνητικό πλοίο, χωρίς να έχει ενημερώσει και χωρίς να έχει λάβει ειδική άδεια από την Αθήνα, κάνει εργασίες σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας. Σε μια περιοχή που μπορεί να πρόκειται για διεθνή ύδατα και άρα να υπάρχει ελευθερία ναυσιπλοϊας, όμως επειδή πρόκειται για ερευνητικό πλοίο που κάνει εργασίες πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα -και άρα η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχία- που η Τουρκία επιχειρεί να "αξιοποιήσει" αυθαίρετα και χωρίς να έχει νομιμοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου