Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Νέα απάτη στο ΙΚΑ με πρωταγωνιστή οφθαλμίατρο
 
 
 
Νέα απάτη στο ΙΚΑ με πρωταγωνιστή οφθαλμίατρο

Εδώ και τρία ολόκληρα η ελληνική πολιτεία κωφεύει απέναντι στις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών του νομού Ημαθίας για το στήσιμο κομπίνας από έναν οφθαλμίατρο του ΙΚΑ Βέροιας και έναν οπτικό που διατηρεί το κατάστημά του στην ίδια πόλη.
Σύμφωνα με το makthes.gr ο εν λόγω οφθαλμίατρος φέρεται να κατευθύνει τους ασθενείς που εξετάζει σε συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών, με δόλωμα καλύτερες τιμές λόγω... γνωριμίας, ενώ την ίδια στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του οπτικός θησαυρίζουν, ενισχύοντας τους λογαριασμούς τους με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το 95% των συνταγών του οφθαλμιάτρου εκτελούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών, ενώ το 80% των δαπανών του ΙΚΑ για οπτικά υλικά τα παίρνει ο συγκεκριμένος οπτικός.
Από το 2009 ο Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών νομού Ημαθίας έχει αποστείλει τουλάχιστον έξι ενυπόγραφα έγγραφα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, από το ΙΚΑ Βέροιας και την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα μέχρι το υπουργείο Υγείας, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή, ζητώντας τη διερεύνηση και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο, το μόνο που έλαβε είναι μια σειρά άχρηστων εγγράφων, μέσω των οποίων η μία υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη, χωρίς τελικώς να γίνεται καμία ενέργεια προς τη διερεύνηση της ύποπτης αυτής υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου