Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάλος με το σχόλιο στο Facebook για «χρωμοσαμπουάν» από λαθρομετανάστες
 
 
 
Σάλος με το σχόλιο στο Facebook για «χρωμοσαμπουάν» από λαθρομετανάστες
 
 

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το ρατσιστικό σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη (από το συνδυασμό του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή) το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook και έκανε λόγο για «χρωμοσαμπουάν από έγχρωμους»
Ο Στέφανος Τοπαλίδης έγραψε στο προφίλ του στο Facebook «Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν», ένα σχόλιο που αρκετοί συνδέουν με τη συζήτηση για την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών στην Νεάπολη της Κοζάνης, τόπο καταγωγής του περιφερειακού συμβούλου.
Το σχόλιο προκάλεσε και την αντίδραση της υπεύθυνης για τον τομέα της Μετανάστευσης στη Νέα Δημοκρατία Φωτεινής Πιπιλή η οποία χωρίς να αναφερθεί προσωπικά στον κύριο Τοπαλίδη δήλωσε «Δεν είμαι υπέρ του φασιστικού και άθλιου κομμωτηρίου» και πρόσθεσε «Έχουμε και οι Αθηναίοι προβλήματα αλλά δεν βγήκαμε να πούμε τέτοια πράγματα για τους μετανάστες. Πρέπει οι αιρετοί να ξέρουμε τι λέμε».
Νωρίτερα ο Στέφανος Τοπαλίδης μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι παραδέχτηκε πως το σχόλιό του ήταν προκλητικό: «Η δήλωση μου ήταν ακραία, ανάρτησα κάτι ακραίο. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δείξω με τον έσχατο τρόπο αυτό που προσπαθούν να περάσουν στα αυτιά της δυτικής Μακεδονίας. Προσπαθούν να στοιβάξουν πρόχειρα τον κόσμο μέσα σε 10 ημέρες. Δεν μπορούν να τους πάρουν τον κόσμο από το περιβάλλον τους και να τους στοιβάξουν σε ένα χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές. Ο χώρος δε είναι κατάλληλος. Δεν πρέπει να συγκεντρώνουμε τον κόσμο έτσι. Δεν είμαι εναντίον της διαδικασίας , είναι προχειρότητα. ... Ο καθένας μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα ανενόχλητος. Όπου λειτούργησαν ανάλογα κέντρα διογκώθηκε η εγκληματικότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου