Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ





 Και βουλευτές στη κομπίνα με τις παράνομες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία, που εμπλέκει βουλευτές με παράνομες αποζημιώσεις που χορηγούσε ο ΕΛΓΑ προχώρησε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας, τονίζοντας ότι η υπόθεση ερευνάται ήδη από τον δικαιοσύνη. Αναλυτικά, ο υφυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι εντός βουλευτικών γραφείων συντάσσονταν πορίσματα «μαϊμού» για δήθεν καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν παρανόμως αποζημιώσεις από τον οργανισμό αγροτικών ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε νομό της Βορείου Ελλάδας και στην περίοδο 2007-2009.

Συγκεκριμένα, ο κ.Δριβελέγκας εξηγώντας τους λόγους που στον ΕΛΓΑ δημιουργήθηκαν ελλείμματα ύψους 4,5 δις. ευρώ είπε μεταξύ άλλων ότι «έβγαιναν πορίσματα σε γραφεία βουλευτών. Πήγαιναν δηλαδή οι βουλευτές και έβγαζαν πορίσματα και τα μοίραζαν στον κόσμο» και σημείωσε ότι ο ΕΛΓΑ έχει διενεργήσει ήδη ΕΔΕ και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι σταμάτησαν να δίνονται κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι 1.000 με 1.500 άτομα έλαβαν έκαστος έως 750.000 ευρώ σε μια τριετία!

Πάντως, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει –παρά τις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη –ποιοι ήταν αυτοί οι βουλευτές που εξέδιδαν πορίσματα «μαϊμού». 



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου