Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Σκάνδαλο σε σχολείο της Χαλκίδας: Πλαστογραφούσαν βαθμολογίες και τίτλους σπουδών

Σε όργιο παρανομίας, με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία, αν και έχει ενημερωθεί για το ζήτημα, αρνείται να παρέμβει, έχει επιδοθεί ιδιωτικό σχολείο της Χαλκίδας. Οι παρανομίες φτάνουν μέχρι του σημείου της καταδολίευσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, γεγονός πρωτόγνωρο για την εκπαιδευτική ζωή της χώρας.
Πρόκειται για τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο ΑΛΦΑ, στον οποίο πολλάκις έχει αναφερθεί το koutipandoras.gr ήδη από το καλοκαίρι, όταν είχε αποκαλυφθεί ότι δεν τηρούσε μαθητολόγιο και οι εκπαιδευτικοί του δεν ήταν δηλωμένοι σε καμία δημόσια αρχή.

Όπως είχε προκύψει από σχετικό έλεγχο: οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου ΑΛΦΑ ήταν παράλληλα καθηγητές ιδιωτικού σχολείου το οποίο ανήκει στον ίδιο εκπαιδευτικό όμιλο και φέρει το ίδιο όνομα. Αυτοί εξαναγκάζονταν, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), να εργαστούν παρανόμως στο φροντιστήριο κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου, ενώ δίδασκαν κυρίως μαθητές δημοσίων σχολείων της περιοχής.
Επιπλέον, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί δεν δηλώνονταν ως υπάλληλοι του φροντιστηρίου, ενώ το σχολείο ΑΛΦΑ στο οποίο επίσης εργάζονταν κατέθετε μισθοδοτικές καταστάσεις με πλαστογραφημένες τις υπογραφές τους, την ώρα που οι πραγματικές αποδοχές τις οποίες η ιδιοκτησία κατέβαλε ήταν χαμηλότερες.

Στο φως περισσότερα στοιχεία

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε καταδολίευση ενδοσχολικών εξετάσεων και νόθευση βαθμών πρόσβασης, πλαστογραφίες και παραβίαση της εκπαιδευτικής και φορολογικής νομοθεσίας. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, τα οποία σήμερα Πέμπτη διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία της Χαλκίδας, μια καθηγήτρια η οποία απομακρύνθηκε από το σχολείο μετά την επιστροφή από άδεια μητρότητας, παράνομα, φαινόταν να εργάζεται, να βαθμολογεί και να υπογράφει θέματα και εξετάσεις.
Το σχολείο προχώρησε, μετά την παράνομη απόλυση, στην επίσης παράνομη πρόσληψη νέας εκπαιδευτικού χωρίς νόμιμο διορισμό και χωρίς να το γνωρίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας. Οι διευθύνοντες του σχολείου συνέχιζαν, προσπαθώντας να καλύψουν τις παρανομίες τους, να χρησιμοποιούν το όνομα της «απολυμένης» καθηγήτριας, πλαστογραφώντας την υπογραφή της σε βαθμολογίες ελέγχων, σε θέματα εξετάσεων και σε πράξεις του συλλόγου διδασκόντων.

Συγκεκριμένα: η παρανόμως προσληφθείσα εκπαιδευτικός έβαλε θέματα με την υπογραφή της «απολυμένης» καθηγήτριας στις ενδοσχολικές εξετάσεις και βαθμολόγησε γραπτά και ελέγχους για το μάθημα της Βιολογίας της Γ’ Λυκείου, νοθεύοντας έτσι την απολυτήρια βαθμολογία, η οποία συμμετέχει στο βαθμό πρόσβασης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κρίνει την πρόσβαση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Επίσης, πλαστογράφησε όλες τις βαθμολογίες σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.
Η διοίκηση του σχολείου τηρούσε μισθοδοτικές καταστάσεις με το όνομα της «απολυμένης» εκπαιδευτικού, στις οποίες φαίνεται ότι εκείνη πληρωνόταν κανονικά (αν και στον τραπεζικό της λογαριασμό δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ), ενώ είναι άγνωστο, εάν και με ποιο χρηματικό ποσό πληρωνόταν η αναπληρώτρια. Όλες οι πράξεις διδασκόντων που αφορούν απόλυση και προαγωγή μαθητών είχαν πλαστογραφηθεί, καθώς η εκπαιδευτικός που φέρεται ως υπογράφουσα δεν έχει υπογράψει πότε και τέλος, απουσιολόγια τα οποία έπρεπε να έχει υπογράψει η «απολυμένη» εκπαιδευτικός ως καθηγήτρια του σχολείου παρέμειναν ανυπόγραφα, γεγονός που γεννά το ερώτημα ποιοι κατέγραφαν απουσίες.

Τι κατέθεσε η εκπαιδευτικός

Η υπόθεση του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΛΦΑ οδηγήθηκε προς εξέταση στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας (ΠΥΣΔΕ). Σε αυτό κατέθεσε πριν από δέκα ημέρες, στις 21 Οκτωβρίου, η «απολυμένη» εκπαιδευτικός του ομίλου η οποία σε σχετική ερώτηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού, απάντησε: «παρουσιάστηκα πριν από τη λήξη της άδεια μητρότητάς μου, για να ρωτήσω τον κύριο … (σ.σ. ιδιοκτήτη του σχολείου) εάν θα συνεχίσω την εργασία μου μετά τη λήξη της άδειάς μου. Μου απάντησε ότι ήταν δύσκολο να συνεχίσω τα μαθήματα στο σχολείο διότι είχαν συνηθίσει τα παιδιά την προηγούμενη καθηγήτρια. Του ζήτησα να καταγγείλει τη σύμβασή μου, μου έστειλε την καταγγελία και την υπέγραψα. Μόλις την υπέγραψα την υπέγραψε και το σχολείο, με ενημέρωσαν ότι δεν γίνεται να με απολύσουν γιατί με προστατεύει ο νόμος για έναν ακόμη χρόνο. Ζήτησα να παραιτηθώ».
Πράγματι όπως διαβάσατε παραπάνω η καθηγήτρια απομακρύνθηκε από το σχολείο, προφανώς μη γνωρίζοντας ότι την προστατεύει ο νόμος λόγω μητρότητας. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και προκύπτει επίσης από την κατάθεσή της, είναι η παραδοχή ότι δεν δίδαξε, ούτε έβαλε θέματα εξετάσεων τη σχολική περίοδο 2012-2013. «Δεν δίδαξα και δεν εμφανίστηκα στο σχολείο, δεν έβαλα θέματα και δεν βαθμολόγησα για το σχολικό έτος 2012-2013″.

Η ΟΙΕΛΕ δείχνει Αρβανιτόπουλο – Κεδίκογλου

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις πολιτικές επιλογές του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος «απομάκρυνε με μια εγκύκλιό του την κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, ισοπεδώνοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αποθρασύνοντας του εργοδότες». Επιπλέον, βάλλει κατά του υφυπουργού Παιδεία, Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος «αρνείται να παρέμβει με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ραγδαία αύξηση της ανομία στα ιδιωτικά σχολεία», διερωτώμενη μάλιστα αν αυτή του η στάση οφείλεται στο γεγονός ότι η υπόθεση αφορά σχολείο της εκλογικής του περιφέρειας.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου