Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ, ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ;;;

O υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος παραδέχεται ότι ιδιωτική εταιρεία έχει τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου

O υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος παραδέχεται ότι ιδιωτική εταιρεία έχει τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου

Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης καταλόγισε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά παραδέχτηκε ότι ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.

Η τοποθέτησή του έγινε με αφορμή ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Τέρενς Κουίκ, στην οποία καταγγέλλουν ότι όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για τον κάθε Έλληνα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη προστασία του, ώστε να αποτραπούν γεγονότα που ενοχλούν τους Έλληνες.

«Υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο. Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους. έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα. Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και προσέθεσε:


«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου