Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΗΘΕΛΕ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΩΝ JUMBO

Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Απόστολο Βακάκη των Jumbo για μπάζωμα αναδασωτέας έκτασης -Την προόριζε για πισίνα [εικόνες]


Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Απόστολο Βακάκη των Jumbo για μπάζωμα αναδασωτέας έκτασης -Την προόριζε για πισίνα [εικόνες]



Για το μπάζωμα αναδασωτέας έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στην Κηφισιά καταδικάστηκαν ο Mr Jumbo Απόστολος Βακάκης και ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης. Το δικαστήριο επέβαλε στους δυο άντρες ποινή φυλάκισης 18 μηνών-με αναστολή-και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στον καθένα.

Σύμφωνα με το protothema η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το Δασαρχείο Πεντέλης μετά από καταγγελίες δημοτών και κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, για το μπάζωμα δάσους με τεράστιες ποσότητες χώματος που προέρχονταν από τις εκσκαφές που έγιναν για την κατασκευή πισίνας 700μ2 στη βίλα του επιχειρηματία. 

Ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών και ο δήμαρχος, σύμφωνα με το τοπικό πόρταλ kifisiotikanea, αποφάσισαν την «ανάπλαση» τεσσάρων στρεμμάτων δάσους, που είχαν γίνει στάχτη στις πυρκαγιές του 2007, με σκοπό την οικοδόμηση έπαυλης και πισίνας που κατασκεύαζε ο κ. Βακάκης σε διπλανό οικόπεδο.

Όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι στο δασαρχείο Πεντέλης, έμειναν έκπληκτοι όταν εργολάβος οικοδομής υλοτομούσε το οικόπεδο και έριχνε μπάζα στη δασική έκταση. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως και στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Κηφισιάς χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν καμία πειστική απάντηση υποστηρίζοντας απλά ότι ο εργολάβος είχε εντολή να καθαρίσει τα ξερά χόρτα και όχι να «ισοπεδώσει» την αναδασωτέα έκταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αποδείχθηκε ότι ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ήταν γνώστης του παράνομου γεγονότος από το πρώτο κι όλας φορτηγό που ξεφόρτωνε στην αναδασωτέα έκταση που αποτελεί τμήμα ενός πυρήνα 21 στρεμμάτων του πρώην Κτήματος Ηλιοπούλου
Οι δικηγόροι των καταδικασθέντων αναμένεται να υποβάλλουν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.




Η επίμαχη έκταση

Φωτογραφίες: kifisiotikanea.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου