Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ;;

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ



ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ. 
ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ;

«Η συνεχής ηθική ευαισθητοποίηση και εγρήγορση των πολιτών είναι προϋπόθεση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος ανεξάρτητα …από τα υλικά κίνητρα που δύναται να θεσμοθετηθούν», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις παροχής κινήτρων για όσους καταγγέλλουν φορολογικά αδικήματα τρίτων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Νταβλούρου με την οποία καλούσε τα αρμόδια υπουργεία να εξηγήσουν για ποιο λόγο, εδώ και 5 χρόνια, δεν υλοποιείται το νομικό εργαλείο παροχής κινήτρων, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου, λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, που προκαλούν υπερβολική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι με το Ν. 3610/2007 «όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής ίσης με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν». Με τον ίδιο νόμο έχει, επίσης, προβλεφθεί ότι «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις, η αρμόδια υπηρεσία και η διαδικασία καταβολής στους δικαιούχους της αμοιβής που προβλέπεται».

«Η ενεργητική συνδρομή των πολιτών στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης δημόσιας πολιτικής για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της παραβατικότητας, είναι μείζονος σημασίας» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας τον βουλευτή ότι «δεδομένου αυτού, τα διαλαμβανόμενα στην ερώτηση τελούν υπό εξέταση από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της τρέχουσας κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη χάραξη της ως άνω πολιτικής».
Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας προϋποθέτει πρωτίστως τη συνεχή ηθική ευαισθητοποίηση και εγρήγορση των πολιτών για τα θέματα προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, ανεξάρτητα από τα όποια υλικά κίνητρα δύναται να θεσμοθετηθούν».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου