Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΑΛΙΚΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !!



Ελειπε πέντε χρόνια από τη δουλειά του αλλά πληρωνόταν κανονικά!

Ποινές - «χάδια» για τους κοπανατζήδες των δημοσίων υπηρεσιών - Γιατρός του ΕΣΥ συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα... και πολλές άλλες ιστορίες made in Greece

«Πρωταθλητές» στην κοπάνα αποδείχθηκαν υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών που κατάφερναν επί χρόνια να λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πατούσαν στη δουλειά τους.

Οι αποκαλύψεις είναι τουλάχιστον εξωφρενικές για τους επίορκους και τους κοπανατζήδες των δημοσίων υπηρεσιών.

Όσο ακραίο και αν ακούγεται ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε να απουσιάζει από τη δουλειά του από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως τις 9 Νοεμβρίου 2011 χωρίς να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του ή να προσκομίσει κάποιο δικαιολογητικό.

Μάλιστα το ίδιο διάστημα έβγαζε και δεύτερο μισθό, δουλεύοντας στην καφετέρια της αδελφής του. Ωστόσο οι στρεβλώσεις του Δημοσίου δεν σταμάτησαν εκεί καθώς το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για μόλις τρεις μήνες.

Την ίδια ποινή έλαβε όμως και ένας γιατρός του ΕΣΥ, που υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας, που παράνομα συνταγογραφούσε φάρμακα σε δεκάδες ασθενείς τα οποία δεν χρειάζονταν και είχαν εντοπίσει οι επιθεωρητές του ΟΓΑ.

Υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Περιφέρεια της Κρήτης, που υπηρετεί στην υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης άφηνε να εξετάζονται οδηγοί στη θέση των υποψηφίων οδηγών. Ωστόσο τιμωρήθηκε μόνο με παύση έξι μηνών.

Την ίδια ώρα καμία ποινή δεν επιβλήθηκε σε 3 υπαλλήλους του ΟΣΕ που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας αλλά και σε γιατρό του ΕΣΥ (διευθυντή κλινικής στη Βόρεια Ελλάδα) ο οποίος παράλληλα με τη δουλειά του στο νοσοκομείο απασχολούνταν παράλληλα και σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών.

"Από τότε που συμμετέχουν οι δικαστές στα πειθαρχικά συμβούλια οι αποφάσεις έγιναν πιο σοβαρές πιο αιτιολογημένες", επισήμανε αναφερόμενος στις αποφάσεις για τους επίορκους ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου