Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ !!


Δείτε πόσα χρωστάνε τα κανάλια! Θα τους γίνει κατασχεση ή δεν ισχύουν οι νόμοι για όλους;


 Τεράστιες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες από την τρόικα προκειµένου να περιορίσουν σηµαντικά την έκθεσή τους στον κλάδο των ΜMΕ.. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, οι δανειστές…. έστειλαν το σχετικό µήνυµα, αφήνοντας την ίδια ώρα όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά. Μάλιστα, µετά και την εικόνα που εµφάνισαν οι ισολογισµοί των µεγάλων του κλάδου στο εξάµηνο, η πίεση της τρόικας αυξήθηκε σηµαντικά, καθώς διαπιστώνεται ότι τα µεγέθη τους πάνε από το κακό στο χειρότερο και δύσκολα θα µπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το «πάγωµα» αιτήµατος µεγάλου οµίλου προς την Alpha Βank για έκδοση οµολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, κάποιοι λένε στην αγορά ότι «αν οι τράπεζες κάνουν τη δουλειά τους σωστά, οι µισές εταιρείες του κλάδου αύριο το πρωί θα πρέπει να βάλουν λουκέτο», υπονοώντας προφανώς την περίεργη σχέση εξυπηρετήσεων µεταξύ Μέσων, κυβέρνησης και τραπεζιτών, που τις κρατάει ακόµη ζωντανές. Οσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο θεωρούν ότι σύντοµα θα υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριµένο πεδίο. Ανεξάρτητα, όµως, από την πρόθεση των τροϊκανών, έχει αξία να δούµε την οικονοµική κατάσταση των µεγάλων εκδοτικών οµίλων, όπως αυτή διαµορφώθηκε τους τελευταίους έξι µήνες. Συγκεκριµένα, οι εισηγµένες στο χρηµατιστήριο επιχειρήσεις του κλάδου των µέσων ενηµέρωσης εµφάνισαν ζηµιές που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, µε τον τραπεζικό δανεισµό τους να υπερβαίνει κατά πολύ τα 550 εκατ. ευρώ και τις συνολικές τους υποχρεώσεις τα 800 εκατ. ευρώ. Εικόνα που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της χρονιάς και θα προσθέσει εµπόδια στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Η Τηλέτυπος (Mega Channel) το α’ εξάµηνο του 2013 πραγµατοποίησε τζίρο 42,12 εκατ. (έναντι 47,87 εκατ. το 2012) και κατέγραψε ζηµιές 12,38 εκατ. (έναντι 8,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστηµα του 2012). Ο τραπεζικός δανεισµός της είναι 129 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις 194 εκατ. ευρώ. Το κανάλι των εκδοτών αναζητεί εδώ και καιρό λύσεις στα σωρευµένα οικονοµικά προβλήµατα, επιχειρώντας, πέραν των αυξήσεων κεφαλαίου, και την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή. 

ΠΗΓΑΣΟΣ». Ο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόµπολα εµφανίζει κύκλο εργασιών 40,79 εκατ., ζηµιές 14,77 εκατ. και τραπεζικό δανεισµό 170 εκατ., µε συνολικές υποχρεώσεις 213 εκατ. ευρώ. Προσφάτως ανακοινώθηκε ότι έχει έρθει σε συµφωνία µε την Alpha Bank για τη σύναψη οµολογιακού δανείου. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Ο όµιλος της «Καθηµερινής» της οικογένειας Αλαφούζου πραγµατοποίησε 32,5 εκατ. τζίρο και εµφάνισε 9,84 εκατ. ζηµιές, 92,8 εκατ. τραπεζικό δανεισµό και 144,4 εκατ. ευρώ συνολικές υποχρεώσεις.

Ο ∆ΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη είχε κύκλο εργασιών 44,8 εκατ. ευρώ και ζηµιές 14 εκατ., ενώ ο τραπεζικός δανεισµός του διαµορφώνεται στο αστρονοµικό ποσό των 135 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 193,98 εκατ. ευρώ. Και σε αυτό το πεδίο το πρόβληµα της ρευστότητας είναι πολύ µεγάλο, µε τον ισχυρό άνδρα του οµίλου να δυσκολεύεται να βρει άµεσα λύσεις.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ. Οι Αττικές Εκδόσεις έχουν τζίρο 28,27 εκατ., κέρδη 656.000 ευρώ, τραπεζικό δανεισµό 32,5 εκατ. και συνολικές υποχρεώσεις 39,6 εκατ.«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».

Τέλος, η «Ναυτεµπορική» έκλεισε το εξάµηνο µε ζηµιές 1,288 εκατ. ευρώ και τζίρο 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι. Σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα σε όλα τα επίπεδα φαίνεται να αντιµετωπίζουν και οι υπόλοιπες εκδοτικές επιχειρήσεις εξαιτίας του υψηλού δανεισµού. Το ενδεχόµενο «κουρέµατος» έχει ήδη παραπεµφθεί στις καλένδες, ενώ η περίοδος χάριτος που είχαν δώσει οι τράπεζες αρχίζει να αποτελεί ένα από τα θέµατα που έχουν θέσει οι τροϊκανοί προς τους τραπεζίτες.

Ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ οι ζηµιές το πρώτο εξάµηνο και τα 550 εκατ. ο δανεισµός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου