Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΦΑΤΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΙΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΤΟΥ LIDL

ΦΡΙΚΗ! Θα πεθάνουμε όλοι! Δείτε τί μας ταίζουν τα LIDL…

ΦΡΙΚΗ! Θα πεθάνουμε όλοι! Δείτε τί μας ταίζουν τα LIDL !! 

Την άμεση ανακληση …των δυο προϊόντων ζήτησε άμεσα ο Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διαβάστε τις ανακοινώσεις και αν έχετε πάρει αυτά τα προϊόντα, να μην τα καταναλώσετε....

Δύο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας εντόπισε Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και διέταξε την απόσυρση των σχετικών ποσοτήτων Το ένα αφορά σε κατεψυγμένα φασολάκια με σκουλήκια, που παράγονται στην Κομοτηνή από την Ιωάννου Α.Ε. και εντοπίστηκαν σε παιδικούς σταθμούς στις Συκιές ενώ το δεύτερο σε παριζάκι που διατίθεται στα LIDL και βρέθηκε να έχει κόκκαλο.Πιο αναλυτικά: Φασολάκια από την Κομοτηνή Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έγινε αποδέκτης καταγγελίας, η οποία αφορούσε την παρουσία σκουληκιού σε μαγειρεμένα φασολάκια, που διατίθεντο σε Δημοτικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης – Συκεών. Τα τελευταία παρασκευάστηκαν από το προϊόν το οποίο ήταν συσκευασμένο σε κλειστό χαρτοκιβώτιο με την επισήμανση «Φασόλι στρόγγυλο 4×2,5 KG L1111261 και ΗΜ. ΛΗ. 26/11/2013 ΙΟΑΝNOY S.A.».


Εντός των χαρτοκιβωτίων οι 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών φέρουν την επισήμανση L261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΡΟΪΌΝ. Παρασκευάστρια εταιρεία του προϊόντος είναι η ΙΩΆΝΝΟΥ Α.Ε. που εδρεύει στην Κομοτηνή. Κατά τη διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσε ότι επρόκειτο για προϊόν μη κανονικό – μη ασφαλές λόγω μη κανονικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ξένων προσμίξεων και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου ΣΊΤΙΣΗ Α.Ε. που εδρεύει στο Καλοχώρι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ΙΩΆΝΝΟΥ Α.Ε. και την ΣΊΤΙΣΗ Α.Ε. την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Σαλάμι από τα LIDL Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας με προσκόμιση δείγματος, η οποία αφορούσε Σαλάμι Σκορδάτο, βάρους 500g, με την εμπορική ονομασία «ΑΓΡΟΙΚΙΑ» με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία ανάλωσης 04/5/2012, που παράγεται στην Γερμανία από την εγκατάσταση Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH & Co (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης DE – EV – 137EG) και διατίθεται από την LIDL HELLAS Α.Ε., στο οποίο, κατά δήλωση του καταγγέλλοντα, διαπιστώθηκε η παρουσία «ξένου σώματος – κόκαλο». 
Κατά τη διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας στο σημείο διάθεσης του τροφίμου, το κλιμάκιο των Επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωση την ύπαρξη δύο μικρών τεμαχίων οστού στη μάζα του προαναφερομένου αλλαντικού και προέβη σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στο ψυγείο – προθήκη της Υπεραγοράς Τροφίμων. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την Αλυσίδα LIDL HELLAS A.E. την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

2 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω ομως οτι φταινε τα lidl.
    Το αρ8ρο μιλαει για ελληνικες επιχειρησεις που συνεργαζονται με την lidl..
    Ντροπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί ! τα LIDL σας φταίνε ! κι΄οχι τα δικά μας "ελληνάρες Λαμόγια " που κρατάγανε την τιμή του γάλακτος με τα καρτέλ πχ σχεδόν στα 2 ευρώ το λίτρο !! τουλάχιστον στα χαρτικά και απορρυπαντικά το συγκεκριμένο ( χωρίς να έιμαι φιλο -Lidl -ικός -ούφ ! τό΄'πα ! ) έχει τιμές σχεδόν εφάμιλλες της Γερμανίας -χωρίς τα μεταφορικά βέβαια ! γιατί δεν μαζεύουνε τους υπερκερδοσκόπους "πατριώτες " μας ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή