Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !!


Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ και υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζητεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 
Πρόκειται για αγορά ακινήτων που σχετίζεται με τη θητεία του κ. Βαρβιτσιώτη ως δημοτικού συμβούλου στη Γλυφάδα, η οποία προκάλεσε ζημία ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.
Οι χώροι αγοράστηκαν για μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά και αρχικά επιχειρήθηκε να γίνει με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Στη συνέχεια όμως αυτή ακυρώθηκε δικαστικά. Ως αποτέλεσμα ο Δήμος ζημιώθηκε κατά 2,8 εκατ. Ευρώ και αυτό διότι εάν γινόταν τελικά απαλλοτρίωση η επιβάρυνση θα ήταν μόλις 5,9 εκατ. Ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά 2,8 εκατ. ευρω.
Να σημειωθεί, ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρά την αντίθετη άποψη του επιτρόπου , ενέκρινε την αγορά  καθώς έκρινε ότι δεν προκύπτει αδικαιολόγητη  επιβάρυνση γιατί ήταν αμφίβολο αν θα προσδιοριζόταν η απαλλοτρίωση των ακινήτων με την  αντικειμενική αξία, ενώ η αγορά θα γινόταν σε  μικρότερη τιμή ακόμη  και από αυτή που προσδιόρισε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών
Το αδίκημα αφορά σε κακουργηματική απιστία και υπό κατηγορία βρίσκονται 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας καθώς και για ηθική αυτουργία οι τέσσερις συνιδιοκτήτες των  δύο ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου