Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΥ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ .. ΘΥΜΑΣΑΙ ;;

timologia

ΚΟΥΛΗ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ;

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά  κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ –σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μακελειό 4 που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΖΟΟΜ στις 11.11.13 – παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της.


timologia1

Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ως παραλήπτης φέρεται να είναι κάποιος Κος Δημητριάδης που εδρεύει στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας 3 στο Κολωνάκι αλλά ανήκει στη ΔΟΥ Χαλανδρίου. Ως τόπος αποστολής και παράδοσης στα τιμολόγια αντί διεύθυνσης αναγράφονται κάποιοι κωδικοί και η Fujitsu Siemens φαίνεται να πουλάει στην μητρική Siemens.

Ωστόσο σύμφωνα με την σχετική σφραγίδα μέχρι τον Ιούνιο του 2008 τα τιμολόγια δεν είχαν καταχωρηθεί αλλά ούτε και εξοφληθεί.

Ένα μέρος όμως-όπως αναφέρθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα της εποχής- πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαΐου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαΐου η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας.

timologia2

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι κεντρικοί πυλώνες πολιτικής ισχύος, μέσω των οποίων η Siemens προωθούσε τα συμφέροντά της στην Ελλάδα, από το 1990 μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου, ήταν συγκεκριμένο πολιτικό τζάκι και το “σύστημα” Σημίτη.

Άλλωστε, ο Σημίτης ήταν αυτός που προσέλαβε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αξιοκρατικά κριτήρια υποθέτουμε, με παχυλότατο μισθό σε εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας.

timologia3

Η Siemens, για να ανταποδώσει τις εξυπηρετήσεις κατηγορείται πως δώριζε τηλεφωνικά κέντρα, πλυντήρια, σιδερωτήρια και …ψησταριές-μεταξύ άλλων-και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα τιμολόγια των 120 χιλιάδων ευρώ από τη Siemens, που “ξέχασε” να πληρώσει, και το εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με τον Χριστοφοράκο, ανέλαβε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να εξυγιάνει το δημόσιο και να εκδιώξει δημοσίους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με μη αξιοκρατικά κριτήρια από το κράτος.

timologia4

Εχθές άλλωστε θα ξεκίναγε και η δίκη του Τάσου Μαντέλη με βαρύτατες κατηγορίες για παθητική δωροδοκία εις βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Την ώρα που ο άνθρωπος που βάπτισε προεκλογική χορηγία την μίζα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο εξυγιαντής και σωτήρας του δημοσίου Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει τι σχέση έχει με την αμαρτωλή SIEMENS;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου