Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ CANDIANEWS: Προκλητική σπατάλη δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρωθυπουργικό γραφείο

Προκλητική σπατάλη δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρωθυπουργικό γραφείο

Μέσα σε μερικές μόνο μέρες σπαταλήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για… κοινόχρηστα, ύδρευση και… άρδευση, δαπάνες δημοσίων σχέσεων, συνεχείς προμήθειες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεφώνων…

Την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει καθημερινά μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού,  απολύει υπαλλήλους ή βάζει τρομακτική φορολογία σε κάθε μικρή και μεσαία κοινωνική ομάδα, απίστευτες είναι οι σπατάλες που γίνονται από το πρωθυπουργικό γραφείο, ή, όπως έχει ονομαστεί τελευταία, τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού! Το Candianews παρουσιάζει σήμερα ενδεικτικά και μόνο στοιχεία από τη λειτουργία του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού τις τελευταίες 40 ημέρες, απ’ τα οποία αποδεικνύεται η ανεξέλεγκτη και προκλητική δαπάνη.

Ένα και μόνο στοιχείο θα αρκούσε πιθανώς για να αποδειχτεί ότι οι αποφάσεις που παίρνονται είναι μόνο για τους Έλληνες που δεν αντιδρούν και όχι για τον περίγυρο του πρωθυπουργού: Μόνο τον Οκτώβριο πληρώθηκε δαπάνη 5.500 ευρώ για… ύδρευση και άρδευση! Το γραφείο φυσικά στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στον πρωθυπουργό και είναι αξιοπερίεργο πού δαπανήθηκε τόσο χρήμα για ύδρευση αλλά και για… άρδευση!
Ανάμεσα στις δαπάνες που θα πρέπει να μνημονευθούν είναι ότι οι σύμβουλοι και οι άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού εισπράττουν, εκτός από τους μισθούς τους, άλλα 15.500 ευρώ το μήνα για υπερωριακή και νυχτερινή εργασία!

Οι δαπάνες δημοσίων σχέσεων ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες ευρώ, στις 4 Οκτωβρίου, μετρήσαμε αποφάσεις για δημόσιες σχέσεις που ξεπέρασαν τις 4.000 ευρώ!
Εκτός των άλλων, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα πρέπει να στεγάζονται και σε… ερείπιο (παρά το γεγονός ότι ο χώρος του είναι δίπλα στους Α. Σαμαρά) αφού συνεχώς χρειάζεται να σπαταλούν χρήματα για συντήρηση του γραφείου τους, αλλά και να ανακαινίζουν τα έπιπλά τους! Αποφάσεις για δαπάνες από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ λαμβάνονται κάθε μερικές ημέρες προκειμένου συντηρείται ο χώρος και να αγοράζονται ή να ανακαινίζονται τα έπιπλα!
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τους επίσης δεν τους αρέσει και τον αλλάζουν διαρκώς. Μόνο για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα σε 40 ημέρες πληρώθηκαν 20.000 ευρώ! Σχεδόν κάθε 10 ημέρες γινόταν μια αγορά που αποδεικνύεται από τρεις διαφορετικές αποφάσεις δαπάνης (5.369 ευρώ, 5.904 ευρώ και 8.100 ευρώ).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού: στις 9 Οκτωβρίου έγινε προμήθεια ύψους 3.407 ευρώ και δύο ημέρες αργότερα δαπανήθηκαν άλλα 8.630 ευρώ!
Το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού εμφανίζεται να πληρώνει και… κοινόχρηστα! Στις 29  Οκτωβρίου δόθηκε ένα ποσό 5.580 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και κοινόχρηστα!
Να αναφέρομε ακόμη ότι τα χαρτικά αγοράζονται με τους τόνους, κάθε λίγες ημέρες. Για παράδειγμα, στις 3 Οκτωβρίου δόθηκαν 1.107 ευρώ, στις 7 Οκτωβρίου 935 ευρώ, στις 15 Οκτωβρίου 730 ευρώ και στις 21 Οκτωβρίου 707 ευρώ!
Ενώ κάθε μερικές ημέρες αγοράζονται υλικά καθαριότητας, που κοστίζουν από 500- 1000 ευρώ. Ακόμη και για υφάσματα δίνονται πολύ συχνά εκατοντάδες ευρώ!
Αυτές είναι μερικές μόνο, και ενδεικτικά, οι δαπάνες που έγιναν από το πρωθυπουργικό γραφείο μέσα σε 40 ημέρες. Για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε και μερικές από τις αποφάσεις για τις δαπάνες.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναγκάζουν τους Έλληνες να ζουν μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα… Όσο είναι μόνο ένα μέρος των δαπανών για καφέδες στο γραφείο, καθημερινά…

Και... κοινόχρηστα 5.580 ευρώ, μαζί με καύσιμα θέρμανσης, φέρεται να πλήρωσε η ΓΓ πρωθυπουργού στο... Μέγαρο Μαξίμου
Και… κοινόχρηστα 5.580 ευρώ, μαζί με καύσιμα θέρμανσης, φέρεται να πλήρωσε η ΓΓ πρωθυπουργού στο… Μέγαρο Μαξίμου

5.500 ευρώ για... ύδρευση και... άρδευση!
5.500 ευρώ για… ύδρευση και… άρδευση!

Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αξίας χιλιάδων ευρώ, κάθε μερικές ημέρες!
Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αξίας χιλιάδων ευρώ, κάθε μερικές ημέρες!
apofasi-4
apofasi-5

Συνεχείς δαπάνες, χιλιάδων ευρώ, για συντήρηση των γραφείων και επισκευή ή προμήθεια επίπλων...
Συνεχείς δαπάνες, χιλιάδων ευρώ, για συντήρηση των γραφείων και επισκευή ή προμήθεια επίπλων…
Κάθε μήνα δίνονται 15.500 ευρώ για νυχτερινά και υπερωριακή απασχόληση... Στην κοινωνία έξω, ούτε οι γιατροί που εφημερεύουν, πληρώνονται...
Κάθε μήνα δίνονται 15.500 ευρώ για νυχτερινά και υπερωριακή απασχόληση… Στην κοινωνία έξω, ούτε οι γιατροί που εφημερεύουν, πληρώνονται…
apofasi-8

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη,andrikakisalekos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου